En Sıcak Konular

Demirören'e zor soru !

28 Aralık 2008 10:22 tsi
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in önceki gün birçok kesimi hedef alan sözleri, spor camiasında büyük yankı uyandırdı.

20 yıl öncesinden başlayan 'hain bir senaryonun' hedefi olduklarını savunan Demirören'in, geçen yıl ve önceki sezonlarda kaçan şampiyonlukları hakemlere ve çifte standarda indirgemesi, eleştirileri de beraberinde getirdi.

Beşiktaş'ın duayenleri ve spor basınının önde gelen isimleri, bu açıklamaları yapan Demirören'in, teknik adam değişiklikleriyle kendini aklama çabasına giriştiği yönünde hemfikir oldu. 4,5 yıllık görev süresince Del Bosque, Rıza Çalımbay, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve son olarak Mustafa Denizli ile çalışan Demirören için 'Olağanüstü Kongre'ye gitmenin de çare olamayacağı görüşü ağırlık kazandı.

Daha önce Yıldırım Demirören yönetiminde görev alan eski Beşiktaş yöneticisi Sinan Vardar, Demirören'in basın toplantısında zamanlama hatası bulunduğu fikrine sahip. Bu tür açıklamaları zayıf başkanlar ve yönetimlerin yapacağının altını çizen Vardar, "Her seferinde hocaları göndererek, hakemleri eleştirerek gündem değiştirdiler. Öncelikle alacakları ödesinler." diye konuşuyor. Başkanın çevresindeki insanları değiştirmediği sürece bu durumun düzelmeyeceğini ifade eden Sinan Vardar, "Şimdi Beşiktaş camiasındaki akil adamlar toplanıp başkanla bir görüşme yaparak gelecekle ilgili plan program yapmalı. Türk halkından özür dilemesi, başkanın yaptığı en pozitif işti." değerlendirmesinde bulunuyor.

Demirören yönetiminde menajerlik görevinde bulunan Siyah-Beyazlıların efsane futbolcusu Ali Gültiken, asıl üzerinde durulması gereken noktanın, bugünkü duruma gelene kadarki yaşananlar olduğunu dile getiriyor. Her zaman faturanın başka taraflara kesildiğine değinen Gültiken şöyle devam ediyor: "Yapan değişmediği sürece Beşiktaş'ın düzlüğe çıkması zor görünüyor. Profesyonel yerlerde değişim olur, ama şekil ve şartların uygun olması gerekir. Del Bosque'yi 6 ay çalıştırıp bunun karşılığında ona 15 milyon dolar ödemekle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ve sonuçları oldukça ağır oluyor."

Yıldırım Demirören'in teknik direktörleri 'kurban' seçtiğine dikkat çeken spor yazarı Atilla Gökçe, şu an görevde olan Mustafa Denizli'nin de yönetimi başarısızlıkta rahatlattığı tespitinde bulunuyor. Denizli'nin, basının eleştirisi karşısında hedef tahtası haline geldiğine işaret eden Gökçe, "Bu da Demirören'in kolayına geliyor. Denizli gibi çok karizmatik birini buldu. Şimdi başarısızlık onun üzerine yıkılıyor. Yönetim de arka planda rahatlıyor. Pratikte hoca göndermek kolay. Zaten yerliysen sesin çıkmıyor. Böylece kamuoyunun gözleri yeni hocaya odaklanıyor." diyor. Demirören zamanında alınan 48 futbolcunun yararlarını tartışmaya açan Gökçe, Beşiktaş'ın, G.Saray ve F.Bahçe rekabetinin dışında kaldığını vurguluyor: "Beşiktaşlılık dünyasında 'Ben kendimim' demek var. 'Hakem hataları başımızı yiyor' demek, popülist bir ağlama politikası." ifadelerini kullanıyor.

Demirören'in basın toplantısını analiz eden spor yazarı Haşmet Babaoğlu, ilginç tespitlerde bulunuyor: "Birincisi, böyle bir açıklama MHK başkanına, PFDK'ya küfür ettikten sonra ve iki derbiyi kaybedip bir kez daha şampiyonluktan uzaklaştıktan sonra yapılmaz. İkincisi, böyle bir açıklama bir yönetime iş başına geldiği ilk gün yakışır. Üçüncüsü de, Beşiktaş yıllardır başına gelenleri tahlil etmekte yanlış yapıyor." Mevcut yönetimin Beşiktaş'ın 'ikili endüstriyel rekabet' ortamında haksızlığa uğradığını gözden kaçırdığını, bunu basit bir masa başı oyunu olarak lanse ettiğini anlatan Babaoğlu, "Eğer öyle idiyse neden Ulusoy, federasyonu döneminde böyle basın toplantıları yapmadı? Neden kupayı alınca, onu baba Ulusoy'a götürdü? Sonuçta çok değerli bazı gerçekler derme çatma bir basın toplantısına malzeme olmuştur. Ben Beşiktaşlı olarak bundan büyük üzüntü duyuyorum." açıklamasında bulunuyor.

Başkan Demirören'den kongre yoklaması!

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demiören dün yönetim kurulu ve Siyah-Beyazlı camianın önde gelen isimleriyle yapacağı toplantıyı iptal etti. Ancak hakemlerle ilgili tepkisini ortaya koyan Demirören, yöneticilerden de erken kongre için imza aldı. Siyah-Beyazlı takımın Denizli ve Antalya maçlarında puan kaybetmesi halinde yönetimin kongre kararı alması bekleniyor. Bu arada Başkan, yarın Kanaltürk'te Telegol programında canlı yayına katılacak. Program konuklarından biri olan eski hakem Cem Papila ise Demirören'in isteği ile bu yayına çıkmayacak.

Cisse dönmedi, Fransa'da takım arıyor

Beşiktaş'ın Fransız oyuncusu Eduard Cisse dün toplanan takıma dahil olmadı. Tatil sonrası bütün takım, sakat oyuncular haricinde topbaşı yaparken, Cisse'nin gelmemesi dikkat çekti. Ülkesine gitmeden önce kendisine takım bulması halinde gidebileceğinin söylenmesi üzerine tecrübeli oyuncunun arayışlara hız verdiği öğrenildi. Fransa'da bazı kulüplerle görüştüğü ortaya çıkan Cisse, birkaç gün içinde takıma katılarak Teknik Direktör Mustafa Denizli ile bir görüşme yapacak. Bu arada Cisse ve Seriç'ten birini göndermeyi planlayan yönetim biri yabancı iki oyuncu almayı planlıyor.

zaman



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,552 µs