yeni birim! | " /> yeni birim! | "/>

En Sıcak Konular

Terörle mücadele için yeni birim!

28 Aralık 2008 10:41 tsi
Terörle mücadele için yeni birim! Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle mücadelede yeni düzenlemeler öngören tasarının, yılbaşından sonra TBMM’ye sunulacağını söyledi.

Terörle mücadelede ’sözleşmeli’ dönem 
 

Çiçek, yeni düzenlemeyle, terörle mücadelede öğretim üyesinden, emekli Cumhuriyet savcısına, askerden polise kadar değişik meslek mensuplarının da "sözleşmeli" olarak çalıştırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Çiçek, terörle mücadele eden kuruluşlar arasında koordinasyon eksikliği olduğuna dikkat çekti. Bu eksikliğin ortadan kaldırılması ve koordinasyonun sağlanması amacıyla özel birim oluşturulacağını ifade eden Çiçek, "Terörle mücadele bir bütün olarak ele alınacak. Terörle mücadele edenler, 24 saat hep konularıyla meşgul olacak. Kesintisiz bir mücadele olacak" dedi.

Terörle mücadelede istihbaratın büyük önem taşıdığını belirten Çiçek, alınan istihbaratların bir merkezde toplanması, bu bilgilerin paylaşımının da terörle mücadelenin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Çiçek, şunları söyledi: "Terörle mücadelenin kesintisiz bir biçimde yürütülmesi amacıyla yeni birimler oluşturulacak. Böylece, kuruluşlar arasında daha fazla koordinasyon oluşturulacak. İstihbaratların çok iyi analiz edilmesi, değişik illerde meydana gelen olayların birbirleriyle bağlantıları, örgütlerin yurtdışı ilişkileriyle ilgili bilgiler de tek merkezde toplanacak. Öğretim üyelerinden, psikologlardan, sosyologlardan, emekli Cumhuriyet savcıları, askerler, polislerden de yararlanılacak. Terörle mücadelenin yol ve yöntemleri konusunda Güneydoğu’da yaşayan vatandaşların da sık sık görüşlerine başvurulacak." 
 

hurriyet



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs