En Sıcak Konular

YSK ulusal TV ve radyoları belirledi

28 Aralık 2008 10:53 tsi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ulusal düzeyde yayın yapan özel televizyon ve radyoları belirledi. Türkçe yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolar şöyle sıralandı:

YSK'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararında, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun'un 3. maddesindeki ''ulusal yayın'', ''bölgesel yayın'', ''yerel yayın'' kavramlarına yer verildi.

Bu tanımlardan hareketle ''yayının yapıldığı yer''  kavramının ise yönetim ve yayın merkezinin bulunduğu yer olarak anlaşılması gerektiği vurgulanan kararda, bu kavramlar ve ölçütlere göre ulusal düzeyde yayın yapan radyo ve televizyonların belirlenmesiyle YSK ile ilçe seçim kurullarının görev ve yetki alanlarının da belirlenmiş olacağı ifade edildi.

Ulusal düzeyde yayın ölçütlerine uyan televizyonlarla bunlara bağlı ve bu kanalları kullanan radyoların ulusal düzeyde yayın yapan televizyon ve radyolar olarak belirlendiği belirtilen kararda, özel radyo ve televizyonların seçim dönemindeki yayınlarında uygulayacakları yayın ilkelerinin belirlenmesinde de 298 sayılı Kanuna 3959 sayılı Kanunla eklenen 55/A maddesi hükümlerinin öncelikle göz önünde bulundurulması gerektiğine işaret edildi.

Kararda, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin iş ve işlemlerine başlanılmasıyla birlikte, YSK Başkanlığının 21 Kasım 2008 tarih ve 7363 sayılı yazısı ile; 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 55/A maddesinin son fıkrası gereğince, ulusal düzeyde yayın yapan özel radyo ve televizyon kanallarının, hangi tür yayın (Analog–Dijital) yaptıklarının, bu kuruluşların tam adı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığından sorulduğu kaydedildi.

-ULUSAL DÜZEYDE YAYIN YAPAN ÖZEL TELEVİZYON VE RADYOLAR-

Kararda, Türkiye'de ve Türkiye'ye yönelik olarak ulusal düzeyde Türkçe yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolar şöyle sıralandı:

''Kral, Show Tv, TV5, Cine 5, Kanal D, TNT, CNBC-e, Flash TV, Fox, Ata TV, Star TV, Habertürk, Meltem TV, TV 8, TV Net, NTV, STV, Tempo TV, ATV, Kanal 7.

Kral FM, Akra FM, Show Radyo, Alem FM, Radyo Viva, Radyo Time Türkiye, Number One, Best FM, Süper FM, Dünya Radyo, Radyo Mydonose, Virgin Radıo, RD Klas, Power Türk, Marmara FM, Radyo 5, Meltem FM, NTV Radyo, Metro FM, Radyo D, Slow Türk, Burç FM, Pal FM, RD Tatlıses, TGRT FM, Radio City, Radyo 15, Power FM, Moral FM, Radyo 7''

aa



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs