En Sıcak Konular

İsrail'e en sert tepki Kurtulmuş'tan...

28 Aralık 2008 11:27 tsi
SP lideri Numan Kurtulmuş tüm dünyayı İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırdı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Hiçbir şekilde gecikmeden, bütün imkanlarımızı seferber ederek, Türkiye'nin bütün gücünü seferber ederek İsrail'in bu vahşice katliamlarının önüne geçecek bir hareketin ortaya konulması gerekiyor" dedi.

Giresun'da ildeki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Gazze kentine uçak ve helikopterlerle düzenlediği ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği hava saldırılarına sert tepki gösterdi. "Gazze'de bugün insanlık tarihinin en büyük ayıplarından birisine daha şahit olduk" diyen Kurtulmuş, İsrail hükümetinin Gazze'de barbarca bir soykırım uygulamasına girdiğini öne sürdü.

İsrail'in saldırısına dünyanın sessiz kalmasını da eleştiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"İsrail, yıllardır Batı dünyasının ve ABD'nin kayıtsız şartsız desteği dolayısıyla şekilde cirit atmaktadır. Aslında sorun İsrail hükümetinin tavrından daha ziyade, Müslüman ülkelerin hükümetlerinin tavrından kaynaklanmaktadır. İnsana acı gelen, insanın kalbine sızı veren budur. Nerede İslam Konferansı Örgütü? Nerede Arap Birliği? Nerede Birleşmiş Milletler? Avrupa Birliği nerede? Hani nerede yeri geldiği zaman herkesin karşısına dikilip insan haklarından, özgürlükten ve demokrasiden bahseden kuruluşlar?"

"BÜTÜN DÜNYA İSRAİL'E YAPTIRIM UYGULAMALI"
İsrail'in saldırılarına karşı başta Türk hükümeti olmak üzere bölgede bulunan bütün ülkeleri göreve çağıran Kurtulmuş, "Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bölgedeki bütün hükümetlere büyük sorumluluklar düşüyor. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti hükümetine büyük sorumluluklar düşüyor. Çünkü bugün kan gövdeyi götüren bölgede 408 sene oraları yönetmiş bir milletin çocuklarıyız. Bir tek Yahudi'nin, bir tek Hıristiyan'ın, bir tek Müslüman'ın burnu kanamadan bunu başarmış bir milletiz. Dolayısıyla bizim milletimizin üzerine düşen, yeniden güçlü bir şekilde rolünü oynamaya başlamasıdır. İnşallah hükümet yarını beklemeden bu akşam, bu gece dünyanın neresinde kimi topluyor, kimi harekete geçirebiliyorsa, herkesi harekete geçirmelidir. Laf devri bitmiştir. Temenni devri bitmiştir. Gerekiyorsa tüm dünyada İsrail'e karşı diplomatik yaptırımları da gündeme getirecek yeni uygulamaları süratle dünyanın gündemine taşımalıdır. Hiçbir şekilde gecikmeden, bütün imkanlarımızı seferber ederek, Türkiye'nin bütün gücünü seferber ederek İsrail'in bu vahşice katliamlarının önüne geçecek bir hareketin ortaya konulması gerekiyor" diye konuştu.

timeturk



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs