Hastane koridorları ceset dolu! | " /> Hastane koridorları ceset dolu! | "/>

En Sıcak Konular

Hastane koridorları ceset dolu!

28 Aralık 2008 12:00 tsi
Hastane koridorları ceset dolu! 
Gazze'deki İsrail saldırısında yaralananlar tıbbi malzeme bulunamaması nedeniyle ölmek üzere. Yaralılar, Gazze dışına çıkarılamıyor ve acil ilaç bekliyorlar... Gazze'de kıyımın etkisi sürerken İsrail kara harekâtına hazırlanıyor...

Yaralılar ilaçsızlıktan ölmek üzere
Gazze'deki İsrail saldırısında yaralananlar tıbbi malzeme bulunamaması nedeniyle ölmek üzere. Yaralılar, Gazze dışına çıkarılamıyor ve acil ilaç bekliyorlar.
 

Gazze’deki yetkililerin verdiği bilgilere göre, saldırıda ağır yaralananların bu şekilde sınır dışına çıkarılmalarına imkan olmadığı ve bu nedenle Mısır’ın bugün Rafah kapısını açmasının dünkü kanlı saldırıda yaralananların işine yaramadığı belirtildi.

Gazze dışında herhangi bir hastaneye nakledilebilmeleri için yaralıların durumlarının biraz iyileşmesi ve sağlıklarından emin olunacak hale gelmelerinin gerektiğine dikkat çekilirken, bu aşamada acil müdahalede kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemelere ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Hastane yetkililerinin ve görevli doktorların verdiği bilgilere göre, ilaçlarda ve acil müdahale malzemelerinde büyük eksiklik var.

Bu yüzden Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ağır durumdaki hastalara bugün sınır kapılarının açılmasının bir yarar sağlamadığını dile getirerek, çok hızlı bir şekilde acil müdahale malzemelerinin, tıbbi cihazların ve ilaçların gönderilmesini istiyorlar.

Yetkililer bazı ağır hastaların her an hayatlarını kaybetmeleri ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekerek, onlara yapılacak müdahalede kullanılacak ilaç ve malzemelerin karadan değil havadan helikopterlerle gönderilmesini talep ettiler.


İsrail kıyımını canlı şahitler anlatıyor

Dünyanın çeşitli köşelerinden abluka altındaki Gazze’ye teknelerle gelen İnsan Hakları Savunucuları, İsrail’in saldırısını canlı yaşadı.

 
İsrail, uluslararası medya kuruluşları, insan hakları savunucuları ve yardım kuruluşlarını İşgal Altındaki Gazze’ye girişine izin vermediği için, İnsan Hakları Savunucuları şehre, Gazze’ye Özgürlük Tekneleri’yle denizden girdi. Gazze’ye Özgürlük tekneleri ablukayı geçtiğimiz aylarda beş kez delmeyi başardı.

Gazze’ye teknelerle gelen Lübnan, İngiltere, Polonya, Kanada, İspanya, İtalya ve Avustralya’dan İnsan Hakları Savunucuları, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği ve yüzlerce Filistinlinin hayatına mal olan hava saldırısını şöyle anlattı: 

Eva Bartlett (Kanada) –  Uluslararası Dayanışma Hareketi
“Saldırılar sırasında Ömer Muhtar Caddesi’ndeydim. Son roketin kalabalığın cesetleri çıkarmaya çalışmak için toplandıkları yerin 150 metre ötesine düştüğünü gördüm. Ambülânslar, kamyonetler, arabalarla ve bulabildikleri her araçla insanlar yaralıları hastanelere taşımaya çalışıyorlardı. Hastaneler yaralılara yer açmak için hastaları dışarı çıkarıyorlardı. Bana morglarda yer kalmadığı ve acil kana ihtiyaç olduğu söylendi. Az önce Jabalya kampındaki arkadaşlarımın annesinin saldırıda ölen siviller arasında olduğunu öğrendim.

Ewa Jasiewicz (Polonyalı ve İngiliz) – Gazze’ye Özgürlük Hareketi
“İsrail füzeleri çocuk parkını ve Diere Balah’daki kalabalık marketi vurdu. Birçok yaralı ve ceset gördük. Gazze Şeridi’ndeki her hastane yaralılarla doluydu ve ne onları tedavi edecek ilaçları ne de yatıracak yerleri vardı. İsrail, insanlığa karşı suç işliyor, uluslararası ve insan haklarını hiçe sayıyor, Birleşmiş Milletleri yok sayıyor ve daha büyük saldırılara hazırlanıyor. Dünya şimdi harekete geçmeli; İsrail’e karşı Boykot, Tecrit ve Yaptırım çağrılarını yoğunlaştırmalı; hükümetler kınamanın ötesine geçerek Gazze’deki ablukayı kaldırmalı ve İsrail’e acil ve aktif sınırlama getirmeli.
 
Dr. Haydar Eid, (Filistinli, Güney Afrikalı) –   el-Aksa Üniversitesi’nde Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Profesörü
“Şifa Hastanesi’nde cesetler için artık yer yok, hastanenin her yerine cesetler ve vücut parçaları dağılmış durumda”.
 

Sharon Lock (Avustralya) –  Uluslararası Dayanışma Hareketi
“Bombalar çocuklar okuldan eve dönerken yağmaya başladı. Dışarıya merdivenlere çıktım, 5 yaşındaki bir kız ağlayarak kollarıma koştu”.
 
Dr. Eyad Sarraj – Gazze Akıl Sağlığı Merkezi Başkanı
“Bu inanılmaz üzücü. Bu katliam İsrail Devleti’ne güvenlik getirmeyecek ya da Orta Doğu’nun bir parçası haline getirmeyecek. İntikam çağrıları artık her yerde”.
 
Jenny Linnel (İngiliz) –  Uluslararası Dayanışma Hareketi
“Konuşurken az önce 200 metre ötedeki binayı vurdular. Her yerde duman var. Bu sabah Refah’da yaşadığım yere yakın bir yerde vurulmuş bir binaya gittim. İki buldozer hızlıca enkazı kaldırmaya çalışıyordu. Tüm cesetleri bulduklarını sanıyorlardı. Fakat biz gittiğimizde bir tane daha buldular”.


Natalie Abou Shakra (Lübnan) – Uluslararası Dayanışma Hareketi:
 “Kaldığım ev güvenlik noktasının karşısındaydı. Evin tüm camları kırıldı ve ağır hasar gördü. Abluka nedeniyle evi tamir edecek ne cam ne da başka malzeme var. Evdeki küçük çocuk bayıldı. Sekiz yaşındaki küçük bir çocuk bir saat kadar yerde titredi durdu. Evin önünde, bir arabanın altında iki küçük kızın tamamen yanmış cesetlerini bulduk. Sadece okuldan geliyorlardı. Bu sadece kolektif cezanın ötesinde bir şey. Bizlere labaratuvar hayvanları gibi davranıyorlar. İsrail bombardımanı sırasında Beyrut’taydım ve İsrail’in Gazze’deki mesajı da aynı oradaki gibiydi: Sivillerin öldürülmesi. Şimdi bir patlama daha oldu!”.

İsrail Gazze’de kara harekâtına hazırlanıyor

İsrail istihbaratına yakın Debka’nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail, saatler içerisinde karadan işgale başlayacak. Hedef Gazze’nin yer altı şehri.
 
İsrail’in, abluka altında tuttuğu Gazze şeridine düzenlediği kanlı hava saldırısın ardından bir sonraki adımın kara harekatı olduğu öne sürüldü. İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen Debka’nın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail, Gazze’yi “saatler içerisinde” karadan işgale hazırlanıyor.

Haberde, dört dakika süren ve düzinelerce İsrail bombardıman uçakları ve helikopterlerinin 30’dan fazla “yüksek öncelikli” hedefi etkisi hale getirdiği öne sürüldü. 350’den fazla Filistinlinin öldüğünü bildirdi. Siteye göre yaralı sayısı da 800 ile 900 arasında. “Her türlü askeri standartlara göre saldırının büyük bir darbe” olduğunu iddia eden site, Hamas’ın askeri hareket kabiliyetini “büyük ölçüde sınırlandığını” ve bu nedenle de “İsrail’in beklediğinden çok daha az” ölçüde karşılık verebildiğini söyledi.

Hamas’ın İsrail’e karşılık 50 füze gönderdiğini ve saldırılarda Netivot’ta bir kişinin öldüğünü ve birkaç kişinin yaralandığını söyleyen sitedeki haber şöyle devam etti:

“Ne olursa olsun, hatta üst düzey komutanları dahil yüzlerce askeri ve polis personelini kaybettikten sonra dahi Hamas beyaz bayrak çekmeyecektir. Hamas, Gazze Şeridi’nden karşılık vermek için çaba gösterecek ve Lübnan’daki Hizbullah merkezini harekete geçirecektir. Hamas üyeleri intihar eylemcisi olacaktır. Bir senedir ABD ve İngilizler tarafından eğitilen Mahmud Abbas’ın özel güçlerine rağmen ayakta kalmayı başarmışlardır. Hamas’ın kendisini toparlamasına fırsat vermeden ikinci darbenin büyük ölçekli bir kara harekatı şeklinde olmazı elzemdir.

İsrail’in hava saldırısı bir başarı olarak görünse de, Lübnan’daki 2006’da yaşanan duruma neden olacak şekilde rehavete kapılmamalıdırlar. Lübnan’daki saldırıda General Dan Halutz, Hizbullah’ın komuta merkezinin yok edilmesinin ardından kara harekatının gerekli olduğunu iş işten geçene kadar fark edememişti.

Kara kuvvetlerinin birinci önceliği önümüzdeki saatlerde İranlı generalin tasarladığı ve şehrin altına yaydığı “Yer altındaki Gazze’yi” yok etmek olmalıdır. Burada bugünkü hava saldırısından etkilenmeyen Hamas’ın 15 binden fazla askeri ve üst düzey komuta kademesi gizlenmektedir. Hamas’ın dize getirilmesi için onların direnişi kırılmalıdır.

İsrail’in ikinci önceliği Gazze şeridini Mısır’dan ayırarak Refah sınır kapısını ele geçirmek olmalıdır”.

Milyonlar Gazze için sokaklarda

Gazze’de işlenen katliam İslam dünyasını ayağa kaldırdı. Cezayir’den Endonezya’ya tüm Müslüman ülkeler sokağa döküldü. Sadece Mısır’da 80 bin kişi gösteri düzenledi.
 
Gazze’de bir günde yüzlerce Filistinlinin şehid edilmesi İslam alemini sokaklara döktü. Fas’tan Endonezya’ya tüm Müslüman ülkelerde İsrail’i ve ABD’yi tel’in mitingleri düzenlendi. Mısır’ın Kahire, İskenderiye, Buheyra ve el-Fuyum kentlerinde düzenlenen gösterilere 80 binden fazla insan katıldı.

Pakistan, Ürdün, Sudan, Fas, Lübnan, Endonezya, İran, Yemen, Suriye ve daha birçok İslam ülkesinde düzenlenen gösterilerde İsrail ve ABD bayrakları yakıldı. Müslüman halklara İsrail’e gereken dersin verilmesinin zamanı geldiğini açıkladı.

Türkiye’nin birçok ilinde de yapılan gösterilere onbinlerce kişi iştirak etti. İstanbul’un Taksim semtinde düzenlenen yürüyüşe 10 bine yakın kişinin katıldığı bildirildi. Göstericiler protesto gösterisinde tekbirlerin yanı sıra "Kahrolsun ABD emperyalizmi", "müslüman kanı ucuz değildir", "Vur vur Hamas İsrail'i vur", "Yaşasın küresel intifada", "Siyonist elçiliği kapatılsın", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Hükümet uyuma Filistin'e destek ver", "Kahrolsun işbirlikçi yönetimler" şeklinde sloganlar attı.

Öte yandan, Filistin Dostları Platformu tarafından yapılan açıklamada yarın öğlen Beyazıt Camii'nde Gazze'de öldürülen yüzlerce insanın gıyabında cenaze namazı kılanacak. Bu arada, yarın Sakarya, Ankara, Bursa ve Antalya'da da öğlen üzeri gösteriler düzenleneceği belirtildi. Ankara'da yarın saat 12'de İsrail Büyükelçiliği önünde de gösteri düzenleneceği kaydedildi.

timeturk



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,569 µs