En Sıcak Konular

Erdoğan adaylarını açıkladı

28 Aralık 2008 14:56 tsi
Erdoğan adaylarını açıkladı

Başbakan Erdoğan, Ankara Altındağ'da, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanacağı toplantıda konuştu. Toplantıda Erdoğan partisine katılan belediye başkanlarını da tanıttı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından notlar ve açıklanan belediye başkanı adayl

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Altındağ'da, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanacağı toplantıda konuşuyor. Başbakan Erdoğan, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamayı erteledi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından notlar:

- Konuşmamın başında Gazze'de yaşananlarla ilgili üzüntümü sizinle paylaşmak istiyorum. Masum insanların, kadınların çocukların öldürülmesinin sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etmek istiyorum. Yapılan bu operasyon kesinlikle dünya barışına uluslararası barışa indirilmiş bir darbedir. İsrail ve Suriye arasında bir arabuluculuk görevi ile aradaki sıkıntılırı aşabilme talebi ile karşı karışıya kalmıştık ve görev üstlenmiştik. Sabır içinde aylarca sürdürülen çabalar neticesinde 3-4 gün önce İsrail Başbakanı bizimle görüştüğünde bunlarıda dile getirdik. Tüm bunlara rağmen yapılan bu operasyon Türkiye'ye de bir saygısızlık olmuştur. Bunu söylemek zorundayım. Çünkü bu savunmasız insanları kalkıp da bombardımanla yapılan açıklamalarla uzun süreli olacak hala bu denli ucu açık şekilde ortaya koymak insanlık suçudur.

Şunu artık herkesin görmesi gerek. Bu operasyonlar barışa hizmet etmez. Ortadoğu'da yapılan çalışmalar sürecinde kesinlikle barış çabalarına gölge düşürmüştür. Gazze'ye yönelik yapılan abluka Filistinlilere hayatı zorlaştırmış. İnsani yardım malzemelerinin bile ulaşmasını olumsuz etkilemiştir. Hangi gerekçe ile hangi amaçla yapılırsa yapılsın masum sivillere zarar veren süreci bu tür adımlar bizi barıştan da huzurdan da özellikle hızla uzaklaştıracaktır. İslam ülkelerinde infiale neden olacak olay bölgedeki barışa hiç bir katkı sağlamayacaktır. İslam ülkelerinin dışındaki tüm insanlığı da bu olaylara daha hassas bir şekilde yaklaşmalarını istiyoruz. Nitekim telefonlarla gerek şahsım, Cumhurbaşkanım ve Dışişleri devam ettirecektir. İsrail'i bu yanlıştan dönmeye hava harekatını durdurmaya çağırıyoruz. Filistinli kardeşlerimize Türkiye olarak insani yardım çalışmalarınız aynı kararlılıkla sürecektir. Uluslararası toplumu da bu olaya tepkisizi ve sessiz kalmamaya çağırıyoruz.

Aziz Milletim tercihini AK Parti'den yana kullanmıştır. Emaneti AK Parti'ye yüklemiştir.

Bu tercihe mashar olmaktan, bu heyecanı yüklenmekten her zaman mutlu olduk, heyecan duyduk. Heyecanın hiç durmadı, millete hizmet etme sevginiz hiç azalmadı. Bundan dolayı iftihar ediyoruz.

Yola çıkarken dedik ki uzun ince yoldayız gidiyoruz gündüz gece dedik. Bizi hedefimizden saptırmak isteyenler olacak dedik. Aldanan olmadık altadan olmadık.

AK Parti hizmetin adresidir, AK Parti temiz siyasetin yegane adresidir. Altı yılda Türkiye için yaptıklarımız, yerel yönetimlerde yaptıklarımız bunun ispatıdır. Biz her zaman hedeflerimizle, eserlerimizle konuştuk. Attığımız temellerle, ulaşılamaz hedeflerle değil, açılışımızı yaptığımız okullarla yollarla, hastanelerle somut projelerle konuştuk. Yerel yönetimler sayesinde güzelleştirdiğimiz şehirlerle konuştuk. Bizim farkımız bu!

Ne dedik? Suyu, yolu, elektiriği olmayan köy kalmayacak.

Mart'ta işte milletin önüne eserlerle yola çıkacağız. Ne demişler "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" İşte milletimizin huzuruna biz bu eserlerle çıkıyoruz.

Türkiye genelinde her bir aday adayından, adaylarımızdan istediğim bu. Aday olamayanlar ben aday olamadım gidiyorum dememeli. Bundan sonra benim üzerime ne düşüyor diye durmalı. Biz sadece ülkemizi adaletli bir kalkınma için buradayız. Bundan başka bir gayemiz yoktur. Partimin her mensubunun anlatacağı budur. Bunun aksine bir emeli olan varsa bu partide bu camiada yer bulamaz bunu böyle bilmeli.

Değerli kardeşlerim,

70 milyonu kucaklayamayanların bu ülkeye tek bir hizmeti olamaz. 81 ilin 80'inde milletvekili çıkarmamız, ülkenin her tarafında siyaset yapabilmemizin sırrı da buradır.

Kimse bizden başkalarıyla popülizim yarışına girmemizi beklemesin. Kimse bizden insanlardan DNA testlerini yapmamızı beklemesin. Bu testi yapanların kimliği ortadır zaten, bu testi yapanlar bu milleti bölme gayretindedir. Milletim bunu biliyor zaten. Kim ne veriyorsa biraz daha fazlasını verme gayretinde değiliz. Olmayacağızda milletimin bu tüccarlara da karnı tok.

Bunun milletimize hangi bedelleri ödettiğini de çok iyi gördük. Bizim için kimliklerin inkarı ya da değiştirilmesi söz konusu dahi edilemez. Biz herbirimiz bu ülkenin eşit vatandaşlarıyız, biriz beraberiz. Alevi ve sunni vatandaşlarımız birdir bu ülkede. Hepimiz aynı haklara sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.

Çünkü bundan milletimizin kazacağını birşey olamaz. Bu millet aynı yerde dönüp dolaşmayı kesinlikle hak edmiyor. Böyle davranan partiler biliniz ki hazıra konmaya alışmış millete birşey sunamayan anlayıştır. Bir kere ezberleri bozarak onları şaşırtacaktır.

Demokrasi ve şiddet biraada yaşamayaz. Şiddet demokrasinin düşmanıdır, refahın düşmanıdır en önemlisi yaşama hakkının düşmanıdır.

Kimse safsata yapmasın. Devlet ve milletin kucaklaşması, milletin aleyhine değil refahıdır. Milletimizin aleyhine olan terör ve şiddettir. Şiddet karşısında demokrasimizi güçlendirerek, önümüzdeki seçimleri büyük bir fırsata çevirecektir. Hangisinin kazanacağına değil, hangisinin kaybedeceğine de millet karar verecektir.

Biz ne dedik? Biz millete ne söz verdik? 3 Y ile mücadele edeceğiz dedik. Ceza infaz sistemini etkin hale getirdik, işkenceye hiçbir ayrıcalık göstermedik. Yoksulluk için mücadele ettik. Fakir fukaranın yanında olacağız dedik, hiç kimseyi ötelemeyeceğiz dedik. Altı yılda sadece 5 katrilyon kaynak aktardık.

Şimdi muhalefeti biryandan medyası bir taraftan elele verdiler. Bunları yapanlarda sözde sosyal demokrat. Bunlar sosyallikten ne anladılar bunları da bilmiyorum. Öğrenci burslarını iptal ettiler. Sosyal güvenlik yasasanı karşı çıktılar.

Şu anda çıkardığımız yasayla her doğan, sağlık sigortasına kavuştu. Kimse çocuğu annesini rehin olamaz. Duyuyor musunuz bizim dönemizde rehineleri? Duyamassınız!

Eksiklikler var mıdır? Tabii ki vardır. Genele bakacaksınız, bir tane olay mutlaka olur. Gözden kaçan olay olabilir. Ayıptır...

Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde olamaz. Bakın CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kömür dağıtacağını söyledi.

Bakın buradan sesleniyorum. CHP'nin İstanbul'da belediye döneminde hava kirliliğinin ne olduğunu benim İstanbullu vatandaşlarım çok iyi bilir. Ankara'da da Karayalçın'ın döneminde hava kirliliğinin ne derecede olduğunu benim vatandaşlarım bilir.

Bizim dağıttığımız kömür, Türkiye genelinde ısınma amacıyla kullanılan kömürün sadece yüzde ikisine derk geliyor.

Erzurum gibi doğu illerimizde ithal kömür fiyatları anormal değişiklik göstermiştir. Satılan ithal kömürü artık gına getirecek derecesine gelmişti. Biz oraya iki taksitle daha ucuza kömür imkanı sağladık. Nereden nereye!

AK Parti tüm kadrolarıyla, yoksulların yanında olmaya devam edecektir.

Okullarda kitap dağıttık bunun da karşısındalar. Bir türlü anlayamadık! Fakir ve zengin fakir ayrımını yapmadık. Dedik ki öğrencinin fakiri zengini olmaz!

Bazı TV kanalları, bir yerde okul buluyorlar. O okulda soba yanmıyor. Sonra şok şok haber! Kardeşim, yani benim Tayyip Erdoğan olarak elim ayağım kimdir! Validir, kaymakamdır, müdürdür. Oradaki okul müdürü bunu eğer valiye bildirmiyorsa ben nereden bileyim. Eğer samimiysen bu konuda benim bakanıma bilgi veremez misin? Sonra da bekle eğer gereken yerine getirilmiyorsa haberini yap. Dert üzümü yemek değil bağcıyı dövmek. Kusura bakmayın siz bu dürüst bağcıları dövemeceksin, buna izin vermeyeceğiz.

Biz geldiğimizde 9 il doğalgaz kullanıyordu. Şimdi 63 ile ulaştı, bu noktaya ulaştı.

Bakınız 1997 yılından 2002 yılına kadar tam 21 bakan fona devredildi, yani batırıldı. Kim vardı DSP, ANAP ve MHP vardı. Bu bankalardan milletimize bedeli faiziyle birlikte 65 milyar dolar olmuştu. 65 milyar dolar, güncellenmiş rakam olarak veriyorum. Milletimiz adına takipcisi olduk, oluyoruz. Ülke genelinde geniş kapsamlı 63 tane planlı operasyon gerçekleştirildi. Belediyeler hakkında yapılan şikayetlerin tamamı değerlendirildi. 18 belediye başkanı ve 18 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı. Bunların arasında her partiden var.

Hükümetimize yönelik yolsuzluk iddiaları son derece haksız ve yersiz, çirkindir. Nedense iddialar asılsız çıkanların yüzü kızarmıyor. yalanları ortaya çıkanlar bizden de milletten de özür dilemiyor.

Bunlar yavuz hırsızlık yapıyorlar.

Büyükşehir belediyelerimizle ilgili şimdi açıklama yapmayacağım. Açıklamayı hafta içi yapacağım.

İŞTE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

- Adıyaman'da Necip Büyükaslan, Çelikhan'da Mustafa Bulut, Gölbaşı'nda Yusuf Özdemir,  Gerger'de Arif Karatekin.

- Aksaray'da yeniden Nevzat Balta ile devam edeceğiz. Ağaçören'de Fırat Salman, Ortaköy'de Mahmut Kütük, Eskil'de Şerafettin Meran.

- Balıkesir'de yeniden Sabri Uğur'la devam edeceğiz. Bandırma'da Recep Eraydın, Edremit'te Yunus Bozbey, Gömeç Naim Kocabıyık, Gönen'de Hüseyin Yakar, Divrindi'de Recai Baytar, Sındırgı'da Ekrem Yavaş'la yola devam.

- Bilecik'te Selim Yağcı, Çeltikçi'de Ali Yücel.

- Denizli'de Nihat Zeybekçi yeniden adayımız. Akköy'de Osman Ubuz, Buldan'da Mustafa Şevik, Çameli'nde Cengiz Yılmaz, Kale'de Abdullah Karaayvaz'la yola devam.

- Elazığ Süleyman Selmanoğlu ile devam. Ağın'da Mustafa Yentur, Maden'de Osman Yavuz.

- Karabük'te Hüseyin Erer ile devam.

- Kilis'te Abdi Bulut.

- Muş'ta Necmettin Dede.

- Nevşehir'de Hasan Ünver, Acıgöl'de İsmail Çavuşoğlu.

Ak Parti'ye katılan belediye başkanları

Diğer partilerden AK Parti'ye katılan 17 belediye başkanına Erdoğan rozetlerini taktı. İşte diğer partilerden AK Parti saflarına katılan 17 belediye başkanı:

Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras MHP'den sonra  bağımsız oldu

Ağrı Patnos Abdulhaluk Taşkın BBP'den

Antalya Finike Belediye Başkanı Muammer Öztürk

Antalya F,nike Hasyurt Muammer Genç

Yeşilyurt Hüseyin Özbey

Antalya Aksu Mahmut Özgen

Bingöl Kiği Belediye Başkanı Coşkun Güven

Denizli Baklan Belediye Başkanı Ayhan Düven

Elazığ Alacaköy İlhami Sancak

Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Arslan

Erzincan Demirkent Belediye Başkanı Hakan Örnek

Giresun Piraziz Belediye Başkanı Hasan Şener

Kastamonu Küre Belediye Başkanı Engin Ayrancı

Bingöl Kığı Coşkun Güven

internethaber/Ajanslar



Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,517 µs