En Sıcak Konular

Ahmet Kaya'dan özür dilensin!

28 Aralık 2008 14:50 tsi
TRT'nin Kürtçe açılımı ve Şivan Perver daveti akıllara Ahmet Kaya'yı getirdi. Eşi Gülten Kaya ise Türkiye'den özür bekliyor!

Gülten Kaya, eşi Ahmet Kaya'nın kasedine koymak istediği ve bu yüzden büyük tepki topladığı "Kervan" isimli şarkının TRT6'da yayınlanıp yayınlanmayacağını merak içinde beklediğini söyledi. Kaya'nın devletten bir de isteği var!

TRT'nin Kürtçe yayına başlaması nedeniyle görüşlerini Cihan Haber Ajansı'na anlatan Gülten Kaya, test yayını olduğu için not vermek için çok erken olduğunu belirtti. Kaya, "Umuyorum bizi yanıltırlar, bizim gibi düşünenleri yanıltırlar. O zaman ben de kendimi iyi hissederim." dedi.

AHMET KAYA NEDEN LİNÇ EDİLDİ?

11 Şubat 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin gecesinde Ahmet Kaya'nın sahneye çıkıp "Kürtçe şarkı okuyacağını ve ezilen bir halkın sözcülüğünü yapacağını" söyledikten sonra büyük tepki gördüğünü anlatan Gülten Kaya, "Bunların tamamı onun Kürt kimliği üzerinden gerçekleşti." dedi.

TRT'YE GÖNDERDİK YAYINLAMADI

2001 yılında çıkarttığımız 'Hoşçakal gözüm' isimli albümde vardı. Kervan isimli şarkının video klibini de yaptık. Bütün televizyon kanallarına gönderdik, TRT'ye de gönderdik. Yayınlanmadı. Hem de Türkçe altyazılı olarak hazırladık. Sözlerinde politik içerik olmadığı görülsün diye ama yayınlanmadı. Adı konulmuş bir yasak yok ama fiili bir ambargo olduğundan söz edebiliriz." şeklinde konuştu.

TRT6'YA ÇIKAR MI?

"Ahmet Kaya yaşasaydı TRT6'ya çıkar mıydı?" sorusunu yanıtlayan Gülten Kaya, "O 'Ben bir sosyalistim. Sosyalizm bile bir gün kendini bana iktidar olarak dayatırsa ona bile muhalefet ederim' derdi. Ben genetik muhalif diyorum ona. Öte yandan 'Ben şarkılarımı herkes için yapıyorum, herkes dinlemeli' der ve ayrıştırmazdı dinleyicisini.

DEVLETİN ÖZÜR BORCU VAR

Devletin Ahmet Kaya'ya, diline, kültürüne bir özür borcu olduğunu savunan Gülten Kaya, mezarın taşınması konusunda da mesaj verdi. Kaya, "Sanatçısını sürgüne gönderen bir devlete 'Alın konuşamaz nasıl olsa, şarkı da söyleyemez. Getirdim' demeyi anlamlı bulmuyorum. Diğer sanatçılara yapılan ayıp bitinceye kadar buraya getirmeyi düşünmüyorum. Ama o sayfayı kapatmayı da düşünmüyorum. Tarihsel bir sayfadır ve sorgulanmalıdır ki bir daha başka kişiye bu yaşatılmasın" dedi.

ŞİVAN'DAN NELERİ BEKLİYORUM?

Şivan Perver'in açılışa davet edilmesini de değerlendiren Gülten Kaya, "Şivan Perver dünya çapında bir tenördür. Anadilinde TRT'de şarkılar söylemesini elbette isterim. Ama göreceğiz. Sansür var mı yok mu? Benim Perver'den dinlemeyi istediğim bir takım şarkılar var. Halepçe'de bir katliam yapıldı ve bunun üzerine Perver bir şarkı yazdı. Acaba o şarkı yer alacak mı örneğin. Geçelim hepsini, Ahmet Kaya'nın video klibi yer alacak mı? Merakla bekleyeceğim." şeklinde konuştu.

internethaber



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,389 µs