En Sıcak Konular

Samsun'da İsrail protesto edildi

28 Aralık 2008 14:58 tsi
İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ne bomba yağdırması sonucu çok sayıda sivil insanın hayatını kaybettiği olay Samsun'da protesto edildi. Filistin'e destek veren Samsun halkı, İsrail bayrağını yakarak katliamı lanetledi.

Samsun'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Memur- Sen Samsun Şubesi ile Saadet Partisi (SP) el, ilçe ve gençlik kolları bir araya gelerek İsrail'in Gazze katliamını protesto etti. Konak Sineması önünde toplanan ve sayıları 500'ü bulan vatandaşlar, Filistinlilerin acılarını yürekten paylaşırken, bütün dünyanın bu vahşete seyirci kalmamasını istedi.

Eğitim-Bir-Sen Samsun İl Başkanı Necmi Macit, "vampir Siyonist askerlerin katranlaşmış yürekleriyle ölüm saçmaktan geri durmadığını, bu kanlı katillere ve kahpeliğe seyirci kalan tüm dünya ülkelerini kınadıklarını" söyledi. Türkiye'nin acilen olaylara müdahale etmesi ve dünya kamuoyunu harekete geçirmesi gerektiğini belirten Macit, "Türkiye, tarihi-kültürel coğrafyamızın bir merkezi devleti olarak Ortadoğu'nun ve tüm dünyanın kaderini şekillendirecek güçte ve konumdadır. Acilen olaylara müdahale etmeli ve dünya kamouyonu harekete geçirmelidir. Türkiye ve bütün bölge ülkelerinin halkları, batı emperyalizmine, İsrail ve ABD zulmüne karşı işbirliğini artırarak sürdürmeli, İsrail'in kanlı yayılmacı politikalarına dur denilmelidir. Gelin, bütün bir ülke olarak yüreğimizin derinlerinden haykıralım. ABD ve onun değnekçiliğini yapan Siyonist İsrail'in Ortadoğu'da kan dökerek emperyalist emellerine ulaşma hayallerine dur diyelim." dedi.

'Mazlum Filistin halkının feryadına duyarsız kalmayalım' çağrısında da bulunan Macit, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Filistin halkına Gazze'yi dar eden Yahudi işgalcilerine ekonomik ve sosyal ambargolar uygulayarak en büyük dersi verelim. İnsanlıktan nasibini almamış, dünya barışını tehdit eden bu vahşi sürülere insanlık ve barış dersi verelim." Ayrıca Macit, Filistin'in özgürlük savaşını desteklediklerini, barış içinde yaşayan bir dünya istediklerini kaydetti.

Protesto mitinginde SP Gençlik Kolları Başkanı Cengiz Zor ile AGD temsilcisi birer konuşma yaparak Filistin halkına karşı işlenen katliamı şiddetle kınadı.

cihan



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs