En Sıcak Konular

'Arap liderler korkak!'

28 Aralık 2008 15:06 tsi
'Arap liderler korkak!' Libya lideri Muammer Kaddafi, Arap liderleri İsrail'in Gazze saldırısına "korkakça" cevap vermekle suçladı.

Kaddafi, Arap liderlerin Gazze'ye insani yardım önermekten veya muhtemel bir Arap zirvesini konuşmaktan başka bir şey yapmadıklarını savundu.

Libya haber ajansı Jana'da yer alan habere göre Kaddafi, Libya halkına hitaben yaptığı bir konuşmada Arap liderlerine ve Arap ülkelerinin ortak bir duruş belirleme çabalarına göndermede bulunarak "Bu karakterler kendilerinden utanmalılar. Korkak, zayıf ve yenilgiyi kabul eden duruşlarıyla Filistin davasından faydalanıyorlar." dedi.

Kaddafi, isim vermeden "Birisi barış girişimi teklif ediyor. Diğer boş insanî yardım tekliflerinde bulunuyor. Bir diğeri konuşma yapıyor ve geri kalanlar da acil bir Arap zirvesi toplamak için girişim başlatıyorlar" eleştirisinde bulundu.

Libya lideri Kaddafi, İsrail'in Filistinlilere saldırmasını önleyecek çözümlerle gelene kadar Arap liderlerinin "bir şey yapmamalarının veya bir şey söylememelerinin daha iyi olacağını" ifade etti. Kaddafi, "Barışa ihtiyacı olanlar Araplar; barış içinde yaşayan İsrailliler değil. Onlarca yüzlerce ölenler kimler? Araplar." diye ekledi.

Arap liderlerin acil zirveler toplamasıyla da dalga geçen Libya lideri, "Şimdiye kadar kaç defa acil zirve yaptınız? İlk kez mi bir zirve toplantısı öneriyorsunuz? Filistin konusunda kaç tane toplantı yaptınız? Ne elde ettiniz?" diye sordu.

Muammer Kaddafi, Arap-İsrail çatışmasını önlemek için de Arap ülkelerini Suudi Arabistan'ın barış girişimini geri çekmeye çağırdı. Kaddafi, "Arap girişimi dediğiniz girişimi geri çekmelisiniz. Bu bir Arap komplosudur" dedi.

cihan



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs