Susurluk kazası | " /> Susurluk kazası | "/>

En Sıcak Konular

Rusya’nın Susurluk kazası

29 Aralık 2008 08:16 tsi
Rusya’nın Susurluk kazası Son yıllarda ajan krizleriyle sarsılan Rusya ile İngiltere ilişkileri, şüpheli bir trafik kazasıyla tekrar gerildi. Moskova’da İngiliz diplomatın çarptığı Rus, üst düzey bir istihbaratçı çıktı.

Moskova’da İngiliz bir diplomatın aracıyla çarptığı yayanın, üst düzey bir Rus istihbaratçı olduğu ortaya çıktı. İngiliz diplomat Andrew Sheridan (35), polise verdiği ifadede, elçiliğie at resmi araçla Moskova’nın batısındaki General Dorokhov Caddesi’nde seyir halindeyken, park halindeki aracın arkasından bir yayanın çıktığını ve kaçaçak zaman bulamadığını belirtti. Yapılan araştırmada diplomatın çarptığı Alexander T (38) adlı şahsın, KGB’nin devamı FSB’de görevli bir albay olduğu belirlendi. Tam ismi açıklanmayan albayın, seçkin birliklerin eğitildiği akademide görevli olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLAR KALDIRILDI

Kaza mahallinin fotoğrafları da dahil olmak üzere kazayla ilgili detayların, resmi haber ajansının sitesinde yayınlandığı ancak birkaç saat sonra bütün belge ve resimlerin yayından kaldırıldığı kaydedildi. Rus albayın, başından yaralandığı ve bacağının kırıldığı öğrenildi. İngiliz basını, Sheridan’ın Moskova’daki British Council’in başkan yardımcısı olduğunu, bu kuruluşun da, Rus Devlet Başkanı Dimitri Medvedev tarafından bir süre önce ‘ajan yuvası’ olarak nitelendirildiğini hatırlattı. Sheridan’ın eşi Ekaterina’nın da aynı kuruluşta çalıştığı belirtiliyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, olayın üzücü bir kaza olduğunu ve başka anlamlar çıkarılmaması gerektiğini vurgularken, FSB kazayla ilgili resmi açıklama yapmaktan kaçınıyor. Ancak gözlemciler, kazanın yeni bir ajan krizine yol açabileceğini belirtiyor.

Star



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs