İntifada'ya az kaldı... | " /> İntifada'ya az kaldı... | "/>

En Sıcak Konular

İntifada'ya az kaldı...

29 Aralık 2008 08:29 tsi
İntifada'ya az kaldı... İsrail yüzlerce savaş uçağıyla Gazze katliamını sürdürürken, Hamas’ın sürgündeki liderlerinden Halid Meşal Filistinlileri İsrail’e karşı “Üçüncü İntifada”ya çağırdı

İsrail Ordusu’nun 19 Aralık’ta sona eren ateşkes sonrasında Hamas denetimindeki Gazze Şeridi’nden yağan roketlerin intikamı için 150 savaş uçağı ve helikopterle başlattığı “Dökme Kurşun Operasyonu” dün de sürdü. Son 60 yılın en kanlı saldırısında Gazze topraklarına yüzlerce ton bomba yağdırmayı sürdüren İsrail, 290 kişinin ölümüne, 150’si ağır 900 kişinin yaralanmasına yol açtı. Önceki gün Hamas’a ait polis merkezlerini ve karargahları vuran İsrail uçaklarının dünkü saldırılarıyla birlikte 2 günde 230 hedef vuruldu.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Hamas liderleri "Üçüncü İntifada" çağrısı yaparken, dünyayı İsrail’in Gazze soykırımını parmağını kıpırtmadan izlemekle suçladı. Hamas’ın Suriye’de sürgünde yaşayan siyasi büro şefi Halid Meşal, "Siyonist düşmana karşı (İsrail) sizleri askeri intifadaya çağırıyorum" dedi. Meşal, iktidar mücadelesi yaptıkları Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı kastederek de "İçerde de barışçıl intifadaya çağırıyorum" diye konuştu. Filistin’de biri Batı Şeria’da Batı ve İsrail’in tanıdığı Abbas’ın hükümetiyle, diğeri Hamas’ın kontrolündeki Gazze’de Başbakanlığını İsmail Haniye’nin yaptığı ikili bir yönetim yapısı bulunuyor. Gazze Şeridi’ndeki Hamas hükümetinin başbakanı İsmail Haniye de, Gazze’nin, İsrail’e asla boyun eğmeyeceğini ifade etti. İsrail’in Gazze’ye hava saldırılarından sonra Hamas’ın internet sitesinde mesaj yayınlayan Haniye, İsrail Gazze’ye ne kadar kuvvet uygularsa uygulasın topraklarını terk etmeyeceklerini, teslim bayrağı çekmeyeceklerini, Allah’tan başka kimsenin önünde diz çökmeyeceklerini kaydetti. İntifada İran Meclis Başkanı Ali Laricani tarafından da gündeme getirildi. Laricani Filistinlilerin yalnız olmadığını, bu tür saldırıların üçüncü İntifada’yı başlatacağını söyledi. Devlet televizyonu da İntifada görüntüleri yayımlamaya başladı.

İntifada nedir?*

Filistinliler’in İsrail işgaline karşı başlattıkları direnişin adı olarak kullanılır. İlki 1987, ikincisi 2000’de yaşandı.

Gazzelilere İsrail’den esrarengiz telefon

SALDIRININ ilk günü gece geç saatlerde Gazzelilere telefonlarla yapılan uyarılarla, evlerinde silah bulunduranların vurulacağı bildirildi. Bir çok Gazzeli’nin cep telefonları arandı ve "Önemli bir bildiri" ifadesiyle uyarılar yapıldı. Kaynak belirtilmeyen telefonlarda, Gazze sakinlerinden evlerinde silah ve cephane bulunuyorsa evlerini terk etmeleri istendi ve "Silah varsa evlerinizi boşaltın, çünkü vurulacak" denildi. Telefon uyarıları Arapça yapıldı.

Saraya cezaevi, cami ve tüneller yerle bir

İSRAİL uçakları Hamas tarafından kullanılan "Saraya" adlı güvenlik karargahını bombaladı. Mısır tarafından inşa edilen karargah, 1967’den sonra İsrail tarafından da askeri yönetim binası ve cezaevi olarak kullanılmıştı. Cezaevi, Filistin Yönetimi ve sonra Hamas tarafından da kullanıldı. Dünkü bombardımanda cezaevi enkazından çıkartılan mahkumların şok geçirdiği gözlendi. Gazze’deki Şifa Hastanesi yanında bulunan bir cami terörist faaliyetler sürdürülüyor gerekçesiyle bombalanırken, Gazze-Mısır sınırındaki 40 tünelde hedef oldu. Gazze Şeridi’ndekiler için hayat kapısı olan tünellere 10 ila 15 kez bomba atıldı. Gazzeliler bu tünellerin gıda sevkıyatı için kullanıldığını söylerken, İsrail, silah kaçakçılığı için kullanıldığını ileri sürüyor.

Akşam



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs