'deli Ergenekon' tehdidi | " /> 'deli Ergenekon' tehdidi | "/>

En Sıcak Konular

Karayalçın'dan 'deli Ergenekon' tehdidi

29 Aralık 2008 09:26 tsi
Karayalçın'dan 'deli Ergenekon' tehdidi
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, seçimlerde AK Parti'nin güçlenerek çıkması durumunda asıl tehlikeli Ergenekon'un o zaman ortaya çıkacağını belirterek, seçmeni tehdit etti.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, seçimlerde AK Parti'nin güçlenerek çıkması durumunda Türkiye'nin karışacağını savunarak, asıl tehlikeli Ergenekon'un o zaman çıkacağını söyledi.


CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, seçimlerde AK Parti'nin güçlenerek çıkması durumunda asıl tehlikeli Ergenekon'un o zaman ortaya çıkacağını belirterek, seçmeni tehdit etti.

Karayalçın'ın, bir televizyon programına katıldıktan sonra yaptığı açıklamayı Star gazetesi yazarı Hadi Özışık, dün köşesine taşımıştı. Karayalçın, yayından sonra yaptığı açıklamada, halkın 22 Temmuz'da olduğu gibi bu seçimde de AK Parti'yi tercih etmesi durumunda ortalığın karışacağını söyledi.

DEMİREL DESTEĞİ

Karayalçın, AK Parti'nin oyunu artırması durumunda seçmeni tehdit ederek, bugünkü Ergenekon'un tehlikeli olmadığını, halkın AK Parti ile devam etmesi durumunda asıl tehlikeli Ergenekon'un o zaman ortaya çıkacağını söyledi. AK Parti'nin seçimleri kazanmasının 'deli Ergenekon'u' doğuracağını savunan Karayalçın, bunun engellenmesinin yolunu kendisine oy vermekte buluyor.

UMUTSUZLUK ARAYIŞI

Yeni Şafak'a konuşan Karayalçın, AK Parti iktidarının başarısız olduğunu savunarak, buna rağmen oyunu artırması durumunda bu iktidarı istemeyenlerin farklı arayışlara gireceğini söyledi. Karayalçın "AK Parti iktidarıyla yaşanmakta olan bunalım rağmen eğer 29 Mart seçimlerinde oyunu artırırsa ya da oyunu korursa, başarılı çıkarsa ben o tehlikeye dikkat çektim” dedi.

Darbeye karşıyım

Karayalçın, söylenenin tehdit olarak algılanması görüşüne katılmadığını belirterek, "Söylediklerim tehdit değil. AK Parti'ye yönelik bir eğilim varsa ben buna binaen böyle bir tespitte bulundum. Demokrasi dışı bir telkinim yok. Ben kayıtsız koşulsuz demokrasinin kesintiye uğramadan yürütülmesinden yanayım" dedi.


Baykal da avukatlığa soyunmuştu

CHP'nin Ergenekon örgütüne olan yakınlığı bu örgütle ilgili iddialar gündeme geldiği ilk günden bu yana devam ediyor. Bu örgütle ilgili operasyonlar başladığı ilk günden bu yana CHP'liler bu operasyona sert bir dille karşı çıktılar. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, katıldığı bir televizyon programında bu örgütün 'avukatı' olduğunu açıklamakta sakınca görmedi.

yenişafak



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs