kalmayacak! | " /> kalmayacak! | "/>

En Sıcak Konular

Gazze'de tek bir Hamas binası kalmayacak!

29 Aralık 2008 17:39 tsi
Gazze'de tek bir Hamas binası kalmayacak! İsrail ordusundan General Dan Harel, Gazze'ye karşı yapılan saldırıların sadece bir başlangıç olduğunu söyledikten sonra bakın insanın kanını donduran amaçlarını nasıl anlattı...

Cumartesi günü Gazze Şeridi'ne yönelik kapsamlı bir harekata girişen İsrail ordusundan General Dan Harel, operasyonun şu ana kadar gerçekleşen kısmının sadece başlangıç olduğunu ve asıl hedeflerinin Gazze'de tek bir Hamas binası bırakmamak olduğunu söyledi.

Harel, Filistinli militanların fırlattığı roketlerin menzilinde kalan İsrail yerleşimlerinden temsilcilerle yaptığı toplantıda, 'Amacımız sadece teröristleri ve roket atanları vurmak değil, Hamas hükümeti ve örgütün tüm kanatlarını çökertmek' diye konuştu.

Operasyonda şu ana kadar Hamas'a ait hükümet binalarından fabrikalara ve güvenlik noktalarına kadar pek çok hedefi vurduklarını belirten Harel, 'Hamas'ın yönetim sorumluluğunu almasını talep ediyoruz, bu nedenle de örgütün hiçbir kanadını vurmaktan çekinmiyoruz' dedi.

'OYUNUN KURALLARI DEĞİŞECEK'

Operasyonun henüz başında olduklarını yineleyen Harel, 'Oyunun kurallarını değiştirmeyi planlıyoruz. En kötüsü daha geçmedi ve buna hazırlıklı olmalıyız' diye konuştu.

Filistin tarafının olası misillemelerine karşı, Gazze'ye 20 ila 30 kilometre yakında bulunan İsrail yerleşimlerindeki kamu sığınaklarının sağlamlaştırılmasını isteyen Harel, bu bölgelerdeki okulların da bir süre daha kapalı tutulacağını, tehlike bölgesinin dışındaki eğitim kurumlarında ise eğitim ve öğretimin normal devam edeceğini kaydetti.

HANUKA TATİLİ UZATILDI

Bu arada Gazze Şeridi'ne yönelik bombardıman nedeniyle, ülkenin bölgeye komşu güney kesimlerinde Yahudilerin Hanuka (Işıklar Bayramı) tatili de uzatıldı.

Eğitim Bakanlığı, 8 günlük Hanuka tatilinin, Gazze Şeridi'ne 20 kilometre uzaklıktaki bölgelerde uzatıldığını açıkladı.

Bölgedeki kreşlerden liselere ve özel eğitim okullarına kadar tüm eğitim kurumlarının, bir müddet daha kapalı kalacağı belirtildi.

Kararın, Savunma Bakanı Ehud Olmert üst düzey savunma yetkililerinin Eğitim Bakanı Yuli Tamir'le görüşmesinden sonra alındığı kaydedildi.

Öte yandan İsrail kabinesi, silahlı kuvvetlerinin sivil halka karşı yetkilerini artırmak amacıyla Gazze Şeridi'ne bitişik İsrail beldelerinin özel statüsünü Mart ayının sonuna kadar uzatarak, Ulusal Olağanüstü Hal İdaresi'ni etkinleştirdi.

Gazeteport



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,187 µs