En Sıcak Konular

Alanya'da ölen Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı

29 Aralık 2008 18:46 tsi
Filistin'de hayatını kaybedenler için Antalya'nın Alanya ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ellerinde pankartlar ve kucaklarındaki çocuklarla cenaze namazına katılan kadınlar, İsrail'i protesto etti. Kadınların cenaze namazını erkeklerin arkasında kılması dikkat çekti.
Alanya'da Filistin Dayanışma Platformu üyeleri İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etti. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla önce Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Filistin'e yapılan saldırıları kınayan platform üyeleri, masum vatandaşların canice öldürüldüğüne dikkat çekerek katliamın durdurulmasını istedi. Basın açıklamasının ardından sessiz şekilde Kuyularönü Camii'ne yürüyüş yapan Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, Filistin'e yapılan saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Protestoya katılan kadınların cenaze namazını erkeklerin arkasında kılması dikkat çekti. Pankartlara yazdıkları "Müslümanlar kardeştir", "Hepimiz Filistinliyiz", "Kahrolsun İsrail ve yandaşları" yazılarıyla Filistin'e yapılan saldırıların durmasını isteyen platform üyeleri, İsrail aleyhine slogan attı.

Protestoya katılan Alanya Yatçılar Kooperatifi Yönetim Kurulu ve Filistin Dayanışma Platformu Üyesi Nesrullah Aslan, yaptığı basın açıklamasında saldırıyı kınadı. Aslan, "Biz bu protestomuzun Alanya yatçılarının sesi bin 500 yürek adına yaptık. İsrail'in 6 aylık ateşkesinin sona ermesinin hemen ardından Gazze'ye hava saldırısında bulunarak 250'yi aşkın sivilin hayatını kaybetmesine sebep olmasını kınıyoruz. Birleşmiş Milletler ve İslam Konferansı Teşkilatı'nın bir an önce harekete geçerek saldırıyı durdurmasını istiyoruz. Bunu yapamayacaklarsa kendilerini feshetsinler." dedi.

Protestoya katılan kadınların cenaze namazı kılması konusuna değinen Aslan, kadınların cenaze namazı kılmasının dinen caiz olmadığını belirtti. Aslan, "Orada ölenler de kadın ve çocuklar. Kadınların cenaze namazı kılmalarını bu seferlik hoş görsünler." diye konuştu.

cihan



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,489 µs