En Sıcak Konular

Rus liderlerden krize karşı çağrı

29 Aralık 2008 20:59 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin, küresel ekonomik krize karşı ülke içinde alınan önlemlere yönelik eleştirilerin artması üzerine, "krize karşı birlik" çağrısı yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin, küresel ekonomik krize karşı ülke içinde alınan önlemlere yönelik eleştirilerin artması üzerine, "krize karşı birlik" çağrısı yaptı.
Medvedev, bugün kabineyi kabulünde yaptığı açıklamada, "Çeşitli sorunlar konusunda değişik görüşlerimiz olabilir. Ancak küresel sorunların yaşandığı bu dönemde hükümette birlikteliği sürdürmek önemli. Bana göre biz bugün bunu başarıyoruz" dedi.

Putin de bugün kabine toplantısında yaptığı açıklamada, krize karşı alınan önlemlerin başarılı olabilmesi için hükümet içindeki uyumun hayati önem taşıdığını kaydetti.

Ekonomik kriz, son on yılda ekonomik patlama yaşaşan Rusya'yı bu sürede ilk kez resesyonun eşiğine getirirken, yaz aylarından beri Rusya'nın döviz ve altın rezervlerinde yüzde 25'lik kayıp meydana geldi. Ülke genelindeki işsizlik her geçen gün artarken, halkın gerçek gelirlerinde de ciddi kayıplar yaşandı.

Rusya bugün son 2 ay içinde kontrollü devalüasyona izin verirken, bugün izin verilen 9'uncu küçük devalüasyonla ruble, dolar karşısında değer yitirmeye devam etti. Ağustos ayından bu yana rublenin, dolar karşısındaki kaybı yüzde 18'i geçti.

Ülke içinde ekonomik krize karşı tepkiler de yükselmeye başlarken, özellikle ülkenin Japonya yakınlarındaki bölümünde halk sık sık ithal otomobillere konulan yeni gümrük vergilerini protesto ediyor.

Bu arada, Rusya'nın kara gün parası olarak adlandırdığı petrolden elde gelirlerin toplandığı 200 milyar dolarlık İstikrar Fonu'nun kullanımı da parlamentonun alt kanadı Duma milletvekilleri tarafından sert şekilde eleştiriliyor. Kremlin yanlısı Birleşik Rusya Partisi milletvekilleri, Maliye Bakanını fonu yanlış kullanmakla suçluyor



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,012 µs