En Sıcak Konular

CHP'nin ilahiyatçı adayı

29 Aralık 2008 21:37 tsi
Çarşaf açılımı ile gündemden düşmeyen CHP'de şimdi de ilahiyatçı bir isim yerel seçimde belediye başkanlığı için yarışacak.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sezikli, yerel seçimlerde Çorum'dan CHP belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Partinin Çorum İl Teşkilatı binasında bir basın toplantısı düzenleyen Sezikli, özgeçmişi hakkında bilgi verdikten sonra adaylık nedenlerini ve projelerini anlattı. Çorum'da doğduğunu ve 1973 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünden mezun olduğunu anlatan Sezikli, Çorum İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik ve idarecilik yaptığını belirtti. Bursa ve Çorum'da İlahiyat fakültelerinde değişik görevler aldığını dile getiren Sezikli, CHP'den aday olabilmek için Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakütlesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkan Yardımcısı görevinden ayrıldığını hatırlattı. Kentin 50 yıllık geçmişini ve belediyecilik hizmetlerini iyi bildiğini söyleyen Ahmet Sezikli, "Tarihçi olmam dolayısı ile Çorum'un tarihini ve tekrar yapılmaması gereken hataları da çok iyi biliyorum. Bugüne kadarki vizyonsuz günü birlik uygulamalardan şehrimizi kurtarmak istiyoruz. Bu vizyonu Çorum'a getirmek üzere belediye başkanlığına adaylığımı açıklıyorum." dedi.

CHP İl Başkanı Tufan Köse ise partilerinin kapılarının herkese açık olduğunu söyledi. CHP'nin yeni açılımları ile herkesi kucakladığını anlatan Köse, dindarların ve yoksulların da oylarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu arada CHP'de daha önce Ertuğrul Soyacak, Turan Damar ve Hasan Suvacı Çorum Belediye Başkanlığı için aday adayı olduklarını açıklamışlardı. Sezikli ile aday adaylarının sayısı 4'e yükseldi.

cihan



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs