ışığı gördüler! | " /> ışığı gördüler! | "/>

En Sıcak Konular

Tünelin ucunda ışığı gördüler!

30 Aralık 2008 12:50 tsi
Tünelin ucunda ışığı gördüler! Krizle birlikte birçok işletme yatırım planını askıya alırken, geleceği şimdiden planlayanlar yatırıma devam ediyor. Sabancı krize rağmen enerjide büyürken, Röder Düzce’de fabrika kurdu, GE ise yeni ortaklığa geldi.

1- Sabancı Grubu enerjide büyümeyi sürdürecek

Sabancı Holding ile Avusturyalı Verbund ortaklığında olan Enerjisa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hakman, krize rağmen Enerjisa’nın yatırım planlarında değişiklik yapmadan faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. Hakman yaptığı açıklamada küresel kriz ortamında finansman sıkıntısının enerji yatırımlarının önündeki en büyük engel olduğuna değinerek ‘Bu olumsuz etkinin minimize edilmesi için, devletin yatırım teşviki ve istihdam politikasının bir parçası olarak enerji yatırımlarının finansmanına yönelik destek sağlanması faydalı olacak’ dedi.

TEÇHİZAT TAMAM

ENERJİSA, 3 adet hidroelektrik santrali projesinin elektromekanik techizatını temin etmek amacıyla, Fransız Alstom önderliğindeki konsorsiyumla geçen hafta, 100 milyon Euro’luk bir anlaşma imzalamıştı. Enerjisa’nın halihazırda 455 MW kurulu gücü bulunuyor. Bu kurulu gücün 370 MW’ı Kocaeli, Adana, Çanakkale ve Mersin’de faaliyet gösteren doğalgaz kombine çevrim santrallarından, 85 MW’ı Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş’taki santrallardan sağlanıyor.

BAŞKENT’İ ALMIŞTI

ŞİRKETİN planlama ve yapım aşamasındaki projeleri de toplam 1.000 MW’lik dokuz adet hidroelektrik santralı, 450 MW’lık Tufanbeyli Termik Santralı, 920 MW’lık Bandırma Doğalgaz Santralı ve 185 MW’lık rüzgar santralı projelerinden oluşuyor. Başkent Elektrik Dağıtım’ın satış ihalesinde 1.225 milyar dolarla en yüksek teklifi Sabancı-Verbund-Enerjisa grubu vermişti. EKONOMİ SERVİSİ

2-  GE Tülomsaş’la ortak üretecek

TÜRKİYE Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş (TÜLOMSAŞ), General Electric ile ‘Stratejik Ortaklık Anlaşması’ imzalıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜLOMSAŞ ile General Electric, Türkiye’de ortak lokomotif üretmek için bugün anlaşma imzalayacak. General Electric, 2010 yılı başlarında TÜLOMSAŞ’ta imal edilmeye başlanacak lokomotifler için ilk 5 yılda en az 50, sonraki her 5 yılda ise en az 100 lokomotif sipariş garantisi verecek. General Electric, bu işbirliği için başlangıçta 5 milyon dolar yatırım yapacak. İmza töreni bugün Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla TCDD Genel Müdürlüğü’nde saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

3- Alman çadır üreticisi Düzce’yi üs yaptı

ALMANYA’NIN taşınabilir yapılar konusundaki önde gelen firmalarından Röder, Düzce’de 10 milyon Euro’luk bir yatırımla çadır üretim tesisi kurdu. Röder CEO’su Rüdiger Blassius yaptığı açıklamada, en büyük Röder tesisini Türkiye’de kurduklarını belirtirken, Türkiye’yi hem ticari, hem de üretim üssü olarak gördüklerini söyledi. Yaşanan küresel kriz ortamına rağmen Türkiye’ye yatırım kararından son derece memnuniyet duyduklarını ifade eden Blassius, 2009’un Röder Türkiye, açısından fırsat yılı olacağını kaydetti.

Düzce’de kurulan fabrikadaki üretimin yaklaşık yüzde 90’ının ihraç edileceğine işaret eden Blassius, toplam 38 bin metrekarelik alanda, ilk aşamada yılda 600 bin metre karelik bir üretim gerçekleştireceklerini belirtti. Tüm dünyada birçok büyük organizasyonda Röder imzası bulunduğuna dikkati çeken Blassius, Türkiye’de de konser, parti, spor karşılaşmaları gibi etkinliklerde de bu markanın daha çok görüleceğini söyledi. 2005 yılında Türkiye’de düzenlenen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ve Formula 1’de Röder çadırları kullanılmıştı. AA

Alman iplik devi: Türkiye yatırım yapılacak ülke
ALMAN iplik firması Madeira Garne’nin Satış Müdürü Michele Birmelin, Türkiye’nin firmaları için yatırım yapılabilecek bir ülke olduğunu bildirdi. Birmelin, küresel ekonomik kriz nedeniyle, tüm dünyada tekstil endüstrisinde biraz düşüş olduğunu ifade etti. Kriz esnasında üretimin düşürülmemesi gerektiğini, düşürülmesi halinde alışverişin sınırlı kalacağını ve krizin daha da büyüyeceğini belirten Birmelin, ‘Biz krizi yüzde 80 beyinlerde, yüzde 20 piyasada görüyoruz. Krizde çok dikkat etmeliyiz’ dedi.

Star



Bu haber 789 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,888 µs