En Sıcak Konular

CHP İstanbul'da adaylık bilmecesi

30 Aralık 2008 16:36 tsi
CHP İstanbul'da adaylık bilmecesi Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak istedi, başına gelmeyen kalmadı !

Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapmak için geldiği CHP İl Başkanlığı'nda başvuruyu kabul edecek yetkili bulamayınca uzun süre beklemek zorunda kaldı. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'ın şehir dışında, İl Sekreteri Uğur Göksu kaza geçirdiği için parti merkezinde bulunmadığı için başvuru krizi yaşandı. Yaklaşık 40 dakika bekleyen Karakaş için çözüm bulunamayınca İl Disiplin Kurulu Üyesi Veysel Çil başvuruyu kabul etmek zorunda kaldı. Karakaş gecikmeden dolayı uzun süre basın mensuplarından özür dilemek zorunda kaldı.

Ercan Karakaş Mart 2009 yılında yapılacak yerel seçimlere az bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Karakaş, İstanbul'un projeleri ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti'yi eleştiren Karakaş, İstanbul'un iyi yönetilmediğini iddia etti. İstanbul'un asıl sorununun plansız-programsız büyümesinden kaynaklandığına dikkat çeken Karakaş, "Bugüne kadar ortaya bir İstanbul vizyonu konulamamıştır. Bir plan yoktur. Ama İstanbul nüfusu artmaya devam ediyor ve artacak. Kırsal kesimden büyük kentlere göç devam edecek. Yapılacak şey belli. İstanbul'da arsa üretmek gerekiyor. Bu arsaların altyapılarını hazırlamak gerekiyor ve yeni nüfusun insanca koşullarda yaşayacağı konutları üretmek gerekiyor. " ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'DA SHP DÖNEMİNDEKİ YANLIŞLIKLAR, AKP DÖNEMİNE GÖRE HİÇBİR ŞEY DEĞİLDİR"

İstanbul'un diğer sorunlarının da yeşil alan ve deprem riski olduğunu savunan Karakaş, seçimlerden başarılı çıkarak bu sorunları çözeceklerini savundu. Basın mensuplarının SHP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan yolsuzlukları hatırlatması üzerine Karakaş, "Elbette sorunlarımız da oldu. Ama bakın bu son 15 yıllık AKP çizgisindeki belediyelerle mukayese ettiğimizde bunlar hiçbir şey değildir. İSKİ'nin 2006 yılında yaptığı 25 ihaleden 18 tanesinin mevzuata aykırı olduğunu şu anda iş başında olan ihale kurulu karar altına aldı. 2007 için de bu geçerli. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki bütün işler açık bir şekilde değil davet usulüyle yandaşlara veriliyor. Geçmiş döneme kıyasla baktığımızda dönem yolsuzluk ve talan dönemine dönüşmüş durumda. Zaten İstanbullular bunu biliyor. Bunu İstanbulluları ikna ettiğimiz zaman sorun kalmayacaktır. " diye konuştu.

Karakaş, 29 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin galip geleceğini ve erken seçimin gündeme geleceğini dile getirdi. Kimsenin yaşam biçimine, kıyafetine, etnik kökeni ve inancına karışmadıklarını söyleyen Karakaş, aday gösterilmemesi halinde aday gösterilen partiliye destek vereceğini belirtti.

Konuşmaların ardından sıra Karakaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylık başvurusunu teslim etmesine geldi. Uzun süre elinde başvuru belgesiyle basın mensuplarına poz veren Karakaş, formu teslim edecek parti yetkili olmadığı için beklemeye başladı. CHP İl Başkanı Gürsel Tekin'in şehir dışında olduğunu ve İl Sekreteri Uğur Göksu'nun da sabah trafik kazası geçirdiği açıklamasını yapmak zorunda kalan Karakaş yaklaşık 40 dakika beklemek zorunda kaldı.

İl Sekreteri Göksu ile sık sık cep telefonuyla konuşan Karakaş çözüm bulamayınca beklemeye devam etti. Basın mensuplarından gecikme dolayısıyla sık sık özür dilemek zorunda kalan Karakaş, parti yönetimine de tepki gösterdi. Karakaş parti yetkililerinin gelememesi üzerine başvuru dosyasını partiyi temsilen İl Disiplin Kurulu Üyesi olduğu belirtilen Veysel Çil isimli partiliye teslim etmek zorunda kaldı.

CİHAN



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs