En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan Gazze için 8 eylem planı

31 Aralık 2008 11:31 tsi
'Saadet Türkiye Buluşmaları' çerçevesinde Rize'de partililere konuşan Kurtulmuş, Gazze için Türkiye'nin acil olarak 8 eylem planını devreye sokulmasını istedi. İşte o planlar:

Saadet Türkiye Buluşmaları çerçevesinde Rize'de partililere konuşan Kurtulmuş, Gazze'de yaşanan insanlık dramının kınanmakla, bugüne kadar söylenmiş olanları söylemekle geçiştirilemeyeceğini belirterek hükümetten 8 maddelik acil planı devreye sokmasını istedi.

Saadet Türkiye Buluşmaları çerçevesinde Karadeniz turuna çıkan Kurtulmuş, programını Rize'de bitirdi. Rize'nin en büyük salonu olan İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ni hınca hınç dolduran partililere seslenen Kurtulmuş, Gazze'de yaşanan insanlık dramına değindi. Bütün dünyanın İsrail'in vahşetini sürdürmesine sessiz kaldığını, sessiz kalanların da vahşete ortak olduğunu belirten Kurtulmuş, yaşanan insanlık dramının kınanmakla, bugüne kadar söylenmiş olanları söylenmekle geçiştirilemeyeceğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin de İsrail'e karşı acil eylem planı uygulamasını isteyen Kurtulmuş, Saadet Partisi olarak uygulanmasını istedikleri acil eylem planını açıkladı. Kurtulmuş, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihi misyonunu yerine getirerek üzerine düşeni yapmalıdır. 1) İlk olarak hükümet Türkiye'nin İsrail'deki büyükelçisini derhal geri çekmelidir. 2) Türkiye Cumhuriyeti hükümeti sadece büyükelçimizi çekmekle kalmamalı, aynı zamanda Birleşmiş Milletler, İslam Konferansı Örgütü, Arap Birliği, Avrupa Birliği gibi kuruluşları da harekete geçirerek İsrail'in bu vahşetine karşı tavır almaları için harekete geçirmelidir. 3) T.C. hükümeti, İsrail-Suriye görüşmelerindeki arabuluculuk rolünden vazgeçtiğini derhal bütün dünyaya deklere etmelidir. 4) Türk Kızılay'ı devreye sokularak Gazzelilerin ihtiyacı olan acil yardım malzemelerini büyük bir etkinlikle organize ederek, bölgeye göndermelidir. 5) Bu saldırılar neticesinde Gazze'de meydana gelen yaralılar derhal bir havayolu koridoru oluşturularak Türkiye'ye getirilip tedavileri yaptırılmalıdır. Veya Türk Kızılay'ı tıbbi ve doktor ekip ve ekipmanlarıyla bölgeye girerek yaralıların ve hastaların tedavilerini yapmalıdır. 6) Türkiye-İsrail Dostluk Grubundaki parlamenterlerin istifa edip bu grubun feshi sağlanmalıdır. 7) İsrail'le askeri anlaşmalar iptal edilsin! 8) İsrail jetlerinin Konya'daki eğitim uçuşlarına son verilsin! Bu acil eylem planı devreye sokulmadığı müddetçe yapılacak hiçbir etkinliğin İsrail'in gözünü kar bürümüş acımasızlığını durduramayacaktır. 'Filistin'in tapuları Türkiye'dedir' demek yetmez. Bu vahşete seyirci kalmak gibi bir lekenin kıyamete kadar Türkiye'nin alnında kalmaması için derhal harekete geçilmelidir" diye konuştu.

Kurtulmuş'a büyük ilgi

Karadeniz turunda Trabzon'un Araklı Belediyesini de ziyaret ederek, Belediye Kültür Merkezindeki halka hitabeden Kurtulmuş, 29 Mart'ta yapılacak seçimlerin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı. Yine Trabzon'un beldesi Yeşilyalı'nın bir ay kadar önce hizmete açtığı yeni hizmet binasını da ziyaret eden kurtulmuş, Milli Görüş Belediyeciliğinin dünya belediyecilik alanına yeni bir standart getirdiğini kaydetti. Rize'nin Kendirli Belediyesi'ni de ziyaret eden Saadet Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş, Merkez Camii önünde yoğun kar yağışı altında toplanan halka hitap etti. Daha sonra belediyenin yeni açarak parke ile kapladığı iki cadde ile çocuk oyun parklarını hizmete açtı.


Milli Gazete



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,664 µs