medyaya çattı! | " /> medyaya çattı! | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan gene medyaya çattı!

31 Aralık 2008 11:40 tsi
Başbakan gene medyaya çattı! İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Türkiye ziyaretine yönelik çıkan haberler, Başbakan Erdoğan'ı hayli sinirlendirmiş!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ortadoğu'da barış görüşmeleri yönündeki gezisine bugün başladı. Suriye'ye gitmeden önce havaalanında bir açıklama yapan Erdoğan görüşmeler kapsamında Ürdün'de Kral Abdullah ile, aynı gün Mahmud Abbas ile görüşeceklerini bildirdi. Perşembe günü Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşeceklerini söyleyen Erdoğan, Suudi Arabistan'da Kral ile görüşerek gelişmeleri değerledireceklerini duyurdu.

HAMAS'LA PLANLANMIŞ BİR GÖRÜŞMEMİZ YOK

Başbakan Erdoğan, “Türkiye olarak, rahatsızlık duyduğunuzu ve Türkiye'ye bir saygısızlık olarak algıladığınızı belirttiniz. 'Bunu bugün de söylüyorum, yarın da karşı karşıya geldiğimde söyleyeceğim' dediniz. Yakın bir tarihte İsrail'le yüz yüze temas söz konusu mu? Bu gündemde mi?” sorusunu yanıtlarken, “Şu anda İsrail'e yönelik olarak planlanmış bir görüşmemiz yok. Ama farklı ülkelerle, gerek batı ülkeleriyle, biliyorsunuz bunu Birleşmiş Milletler'le başlatmıştık, görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Bu 4 ülkeye yaptığım ziyaretten sonra onlarla ama telefon, ama giderek görüşmelerimiz devam edecek” diye konuştu.

ORTADOĞU DÖRTLÜSÜ'NÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA OLUMLU

Erdoğan Orta Doğu Dörtlüsü'nün Gazze'ye yönelik yağtığı açıklamayı olumlu karşıladıklarını belirten Erdoğan, “Türkiye olarak Gazze'deki insani trajediden derin endişe duyuyoruz” dedi.

BU KONUYU FARKLI YERLERE ÇEKMEK SAMİMİYETSİZ

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Türkiye ziyaretine yönelik çıkan haberlere Erdoğan, “Medyadaki operasyon başlamadan 4 gün önce İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Ankara'daki görüşmemiz üzerindeki spekülasyonları hazmetmek mümkün değil. Başbakan Olmert ile görüşmemiz İsrail ve Suriye arasındaki barış görüşmelerine yönelikti. Bunu farklı yerlere çekmeyi samimiyetsiz buluyorum” diye konuştu. Erdoğan, “Biz barış için bu mücadeleyi verdik veriyoruz. Biz düşman kazanmak değil dost kazanmak anlayışımızla dış politikamızı belirledik” dedi.

ANKARA ADAYINI YARIN AÇILAYACAĞIZ

Yarın saat 11:00'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacağını belirten Erdoğan, Cumartesi ve Pazar günü de diğer illerin yeni başkan adaylarının bulunduğu yeni bir paketi daha açıklayacaklarını duyurdu.

Erdoğan, “İsmini andığınız için sormak istiyorum, yarın açıklayacağınızı belirttiniz. Sayın Gökçek'le yola devam edecek misiniz?” sorusu üzerine, “O zaman yarının önemi kalmaz. Yarın açıklayacağız” dedi.

GEREKLİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Başbakan Erdoğan, “CHP Genel Merkezi'nde telekulak bulunduğuna” ilişkin soruyu, “Tabii ki konuyla ilgili emniyet teşkilatımız nedir, ne değildir, buna yönelik çalışmalarını sürdürüyor, sürdürecek. Biz de onlardan gerekli bilgileri bugün, yarın neyse alırız” diye yanıtladı.

Yeni Şafak



Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,137 µs