En Sıcak Konular

Gazze'ye yardıma giden Türk doktorlarına kötü haber

31 Aralık 2008 16:16 tsi
İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası bölgeye giden Yeryüzü Doktorları Derneği yardım ekibinden kötü haber!

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrası bölgeye giden Yeryüzü Doktorları Derneği yardım ekibi, Sağlık Bakanlığı lojistik depolarının vurulmasıyla sağlık hizmetlerinin olağanüstü şartlarda verilebildiğini bildirdi.

Dernek merkezinden yapılan açıklamada, Gazze'deki 58 ambulanstan sadece 25 kadarının kullanılabilir olduğu, hastanelerdeki pamuklu perde ve çarşafların gazlı bez olarak kullanıldığı, enerji sıkıntısının acil ameliyatlar ve cihaza bağlı yoğun bakım hastalarını tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Gazze'deki Şifa Hastanesi yöneticisi Dr. Hasan Khalaf'tan alınan bilgilerin aktarıldığı açıklamada, yaralıların tümünü İsrail hava bombardımanında şarapnel veya şok dalgasıyla vurulmuş olanlar ve yıkılan binaların altında kalan insanlar oluşturduğu belirtildi. Dr. Hasan Khalaf, ''Hastane personeli saldırıların başladığı günden beri 12 ameliyathanede 24 saat durmaksızın çalışıyor. Yaralı akını ve kısıtlı ameliyathane nedeniyle 4 doğumhanenin cerrahi operasyonlar için kullanılıyor. Bu yüzden doğum için gelen hasta kabulü de durduruldu. Ayakta hasta kabul eden klinikler ve hastanelerin yanık birimlerinde bulunan 4 yoğun bakım ünitesi de İsrail saldırısında yaralananlar için kullanılıyor. Diğer hastanelerin de çalışmasına rağmen cumartesi gününden beri gelen binin üzerindeki yoğun yaralı akınının altından kalkılamıyor. Gazze merkezdeki iki hastanesinde yatak kapasitesi, sadece yaralılar kabul edilmesine karşın yetmedi. Hastane koridorları yaralılarla doldu. Bitmek bilmeyen yaralılara yer açmak için hastanede bulunan kanser, kalp ve diğer kronik hastaların tedavileri durduruldu. Bu hastalar kriz süresince evlerine yollandı'' diyerek, sıkıntıyı anlattı.

Han Yunus Avrupa Hastanesi onkoloji uzmanı Dr. Zaki Zakzouk da, hastanede 30 ağır yaralı hastanın tedavi gördüğünü, çoğu baş ve boyun yaralanmalarından oluşan vakaların acilen kompleks beyin sinir operasyonuna ihtiyaç duyduğu ayrıca solunum destek cihazı ve kan sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Yeryüzü Doktorları ekibi ayrıca, Sağlık Bakanı Dr. Besim Naim'den de 105 çeşit temel ilaç, 225 çeşit medikal malzeme ve 93 çeşit laboratuar malzemesinin tamamen bittiği bilgisini aldıklarını kaydetti.

Haberaktüel



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,345 µs