En Sıcak Konular

Atilla Yayla skoru: 208'e karşı 329

0 0 0000 00:00 tsi
Atilla Yayla skoru: 208'e karşı 329 Atilla Yayla'ya akademisyenlerden önce destek, sonra köstek geldi. İnönü Üniversitesi'nden 329 akademsiyen, Yayla'yı şaibeli işler peşinde olmakla suçladı.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerine mensup 208 akademisyen "Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder." ve "Neden her yerde bu adamın (Atatürk) fotoğrafları var diye soracaklar." sözleri nedeniyle Prof. Dr. Atilla Yayla'nın, Gazi Üniversitesi'nden atılmasını kınamıştı. Üniversitenin tutumunu "uluslararası saygınlığa indirilmiş darbe" olarak nitelendiren akademisyenlere ve Yayla'ya tepki Malatya'dan geldi. Tüm ülkede 208 akaemisyen Yayla'nın arkasında yer alırken, Malatya İnönü Üniveristesi'nden 329 öğretim görevlisi tepki gösterdi. İnönü Üniversitesi akademisyenlerinin yayınladığı kınama metninde yer alan ifadeler oldukça dikkat çekici ve düşündürücü suçlamalar içeriyor. Metninde, “AB sevdası adı altında tohumları ekilen ve şaibeli hibe ve proje destekleriyle yeşertilip yerli işbirlikçilerince olgunlaştırılmaya çalışan mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden bir takım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır” deniliyor.

Kınama metninin tümü şöyle:

“Son yıllarda AB sevdası adı altında tohumları ekilen ve şaibeli hibe ve proje destekleriyle yeşertilip yerli işbirlikçilerince olgunlaştırılmaya çalışan mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden bir takım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır. Hatta bu etki Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusunun unvanıyla anılan üniversitemizin profesörüne kadar nüfuz etmiş ve onu, ulu önderin resim ve heykellerinden bile rahatsız olacak bir noktaya getirmiştir. En acı olan ise bu kişi kafasında Kemalizm ile kavga ederken bu fikirlerini ders verdiği öğrencilere yıllardır aşılamaya çalıştığını da rahatlıkla dile getirebilmektedir. Oysa gericilikle itham ettiği Kemalizm'in yaratıcısı 1981 yılında UNESCO tarafından ‘Uluslararası anlayış ve barış yolunda çaba harcamış üstün bir kişi, olağanüstü bir devrimci, sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, insanlar arasında renk, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşsiz devlet adamı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu’ olarak kabul edilmiş ve 1981 yılı UNESCO tarafından ‘Dünya Atatürk Yılı’ olarak ilan edilmiştir. İnönü Üniversitesi öğretim elemanları olarak, bir yandan ilgili öğretim üyesinin yapmış olduğu benzetme nedeniyle insanlığın aydınlanma sürecinde kilometre taşlarından biri sayılan Galileo'den özür dilerken, diğer yandan AB'den daha fazla nemalanabilmek adına yüce Atatürk'e ve kurduğu çağdaş Cumhuriyet'in kazanımlarına saldıranları kınıyor ve yapılanlara seyirci kalmayacağımızı, bu saldırıların hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini bu vesileyle kamuoyuna duyururuz.”

iyibilgi.com



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,913 µs