En Sıcak Konular

Erdoğan şahit gösterdi: Küresel sermaye!

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan şahit gösterdi: Küresel sermaye! Başbakan Erdoğan Karaman'da yaptığı konuşmada erken seçim tartışmalarına değindi ve “bazı hazımsızların” AKP hükümetini kabul edemediğini söyledi. Ülkenin istikrarlı bir dinamizm içinde olduğunu vurgulayan Erdoğan’ın şahidi küresel serma

Karaman'da Aktekke Meydan'nda toplu açılış ve TOKi anahtar teslim töreninde konuşan, Erdoğan, Türkiye'nin birliğine beraberliğine gölge düşürmek isteyenlerin oyunun gelinmemesini istedi.

“Endişe etmeyin, ikinci 5 yıl geliyor!”

Türkiye'yi bulunduğu konuma getirenin, istikrar ve güven olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Bazı hazımsızlar var, ne diyorlar; erken seçim, bayram değil seyran değil nereden çıktı bu erken seçim. Anayasa'da ne diyor? 5 yıl. Millet ne dedi? Ey AK Parti ben seni 5 yıllığına iktidara getiriyorum, dedi mi? Dedi. Şu anda biz görevimizi yapıyoruz ve bu görevi de 5 yıllığına aldık, 4 yıl doldu ve cumhuriyet tarihinde ilk defa 5. yıla girdik.”
Türkiye'de yatırım yapacaklardın önünü rahat görmelerini istediklerini anlatan Erdoğan, “Korkuyorlar yatırımcı korkuyor, niye? Bundan önce, 1,5 yılda, 3 yılda bir seçim. Adam yatırım yapacağı zaman acaba 1,5 sene sonra ne olacak diye düşünüyor. Yani uzun soluklu düşünme imkanı yok. Fakat şimdi, acaba 5 yıldan önce seçim olur mu o zaman diyor. İkinci 5 yıl olur mu? Endişe etme o da var” diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri üzerine bazı vatandaşlar “beş beş” diye tempo tuttular.

“Küresel sermaye didik didik araştırır”

Erdoğan, küresel sermayenin bir ülkeye gittiği zaman durumu didik didik araştırdığını belirterek, “Adam gelip 100, 200, 300,400, 500 milyon dolarlık yatırım yaparken, bunu araştırmadan gelir yatırım yapar mı? Yapmaz” dedi.
Bu iradenin ekonomide, cumhuriyet tarihinin bütün rekorlarını alt üst edecek bir dinamizm, güç ve enerji ortaya çıkardığını anlatan Başbakan Erdoğan, büyümede, enflasyonda, milli gelirde, ihracatta, turizm ve birçok alanda dün hayal bile edilemeyen hedeflerin çoktan aşıldığını söyledi.

Bu başarıları, kalıcı hale getirmenin başarılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, son 4 yılda bütün dünyayı şaşırtan bir ekonomik performansın gösterildiğini ancak bunun rehavete kapılmaya asla neden olmaması gerektiğini kaydetti.

Hurriyet



Bu haber 356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs