Bursa'da, Günyüzü Kadın Dayanışma Kooperatifi üyesi bir grup, merkez Yıldırım ilçesinde geçen hafta 23 yaşındaki bir kadının, babası tarafından öldürülmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi binası önünde eylem yaptı." /> Bursa'da, Günyüzü Kadın Dayanışma Kooperatifi üyesi bir grup, merkez Yıldırım ilçesinde geçen hafta 23 yaşındaki bir kadının, babası tarafından öldürülmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi binası önünde eylem yaptı."/>

En Sıcak Konular

Bursa'da namus cinayeti protestosu

0 0 0000 00:00 tsi
Bursa'da, Günyüzü Kadın Dayanışma Kooperatifi üyesi bir grup, merkez Yıldırım ilçesinde geçen hafta 23 yaşındaki bir kadının, babası tarafından öldürülmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi binası önünde eylem yaptı.




Kooperatif üyesi Pınar Duman, grup adına yaptığı açıklamada, son zamanlarda artan “namus cinayetleri”ne 11 Aralıkta merkez Yıldırım ilçesine bağlı Değirmenönü Mahallesi'nde işlenen cinayetle bir yenisinin daha eklendiğini ifade etti.


23 yaşındaki iki çocuk annesi Sevinç Özacar'ın uzun süredir şiddet gördüğü gerekçesiyle eşinden ayrılmak istediği için babası tarafından 27 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü savunan Duman, “Bu tür ölümlerin önlenmesi için daha kaç kadının ölmesi gerekiyor” dedi.

Duman, devlet tarafından yapılan araştırmalarda, evli her üç kadından en az birinin eşi tarafından fiziksel şiddete uğradığının belgelendiğini öne sürerek, ”Kadınlar, yaşadıkları şiddet karşısında başvuracakları, sığınabilecekleri yerleri olmadığı için kaderlerine terk edilmekte ve böylelikle hayatlarını kaybetmektedir” diye konuştu.
Uluslararası sözleşmelere göre, devletin kadınlara yönelik şiddeti önlemekle ve korumakla yükümlü olduğunu anlatan Duman, şunları söyledi:“Yasalar bir yönüyle bu yükümlülüğü belediyelere vermiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu sorumluluğunu, görevini yerine getirseydi Huri Akça, Sevinç Özacar gibi niceleri belki bugün yaşıyor olacaktı. Her gün evinde şiddet gören fakat gidecek yeri olmadığı için bu şiddete sessizce boyun eğen kadınların sığınacak yerleri olacaktı ve söz konusu ihlaller önemli ölçüde önlenecekti.”

Duman, “kadınlara sığınacak yer açmayarak, yasa gereği yükümlülüklerini yerine getirmedikleri” gerekçesiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi ve merkez Osmangazi İlçe Belediyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından belediye girişine “mezar değil, sığınak istiyoruz” pankartı asan kadınlar, daha sonra slogan atarak dağıldılar.



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs