En Sıcak Konular

FB'den Federasyona büyük öfke

0 0 0000 00:00 tsi
FB'den Federasyona büyük öfke Nihat Özdemir, cezalarda çifte standart olduğunu belirterek "Artık bu Federasyon'un ne kantarı ne de topuzu kalmıştır" dedi. F.Bahçe cephesinden çok sert açıklamalar var.

F.Bahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, "3 maç seyircisiz oynama" ve Başkan Aziz Yıldırım'a "1 yıl hak mahrumiyeti" cezasıyla ilgili olarak Futbol Federasyonu'nu çifte standart yapmakla suçladı. F.Bahçe'nin başarısından rahatsızlık duyanlar bulunduğunu belirten Özdemir, "Artık Bu Federasyon'un ne kantarı ne de topuzu kalmıştır" dedi.

Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray derbi kaşılaşması sonrası verilen "3 maç seyircisiz oynama" ve Başkan Aziz Yıldırım'a verilen "1 yıl hak mahrumiyeti" cezasıyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında Federasyon'u çifte standart uygulamakla suçladı.

UEFA Kupası'nda oynadıkları Celta Vigo maçı öncesinde ortaya atılan "şike" ve "teşvik primi" iddiaları nedeniyle Başkan Aziz Yıldırım'ın takımla birlikte İspanya'ya gidemediğini hatırlatan Özdemir, "Celta Vigo ve Galatasaray maçları öncesine denk getirilen çirkin suçlamalarla uğraşmak zorunda bırakılan Başkanımız takımın başında İspanya'ya gidememiştir. Mutad olarak cezaları perşembe günleri açıklayan Prufesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK), 3 maçlık cezanın açıklamasını yine UEFA Kupası maçı öncesine getirmiştir" dedi.

Fenerbahçe'nin oynadığı maçlara federasyondan kimsenin gelmediğini, 3. tura çıkmasına karşın bir tebrik mesajı dahi gönderilmediğini belirten Özdemir, "Teamüller gereği olmasına karşın Federasyon'dan bir tek yönetici bizim maçımıza gelmemiş, bir tebrik mesajı gönderilmemiştir. F.Bbahçe'nin başarısı bu kadar mı rahatsız etmektedir. Diğer takımların deplasman maçlarına bile giden bu yöneticiler bir tebrik mesajı bile göndermemişlerdir. F.Bahçe bu ülkenin takımı değil mi? Bu ülkede futbolu düzenlemekten sorumlu olan, gelişmesine katkıda bulunmakmasu gereken Futbol Federasyonu'nun herkese eşit mesafede durup, adil bir rekabet ortamı yaratması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Çifte standart

Federasyonun bu tutumunu sürdürmesi halinde, yaşanan gerilimin tribünlere de sıçrayacağı uyarısında bulunan Özdemir, yaşanan infialin Türk futboluna büyük zarar vereceğini belirterek,   "Merkez Hakem Kurulu, Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu gibi kurulların çifte standart yaklaşımı, Türk futbolunu bölünme ve kaos ortamına süreklemektedir" dedi.

Federasyon Başkanı'nın göreve geldiğinden bu yana tek misyonunun "bizden olanlar" ve "olmaynalar" şeklinde ayrıştırmayı derinleştirmek olduğunu öne süren Özdemir, "Bu anlayış ile F.Bahçe "bizden olmayanlar" safında görülmüş ve haksız cezalara muhatap olmuştur. Bu açıklamanın bir kulübün yararına değil, tüm futbol takımlarına yönelik olduğunu görülmesini isterim" dedi.

Ne kantar kaldı ne topuz

Hakem atamaları, verilen cezalar, mevzuat uygulamaları ve cezaların veriliş hızı kulüpten kulübe değiştiğini söyleyen Özdemir, "Aynı durumda F.Bahçe'ye verilen ceza farklı, başka bir kulübe ceza farklı olmaktadır. Artık bu federasyonun ne kantarı ne de topuzu kalmıştır" şeklinde konuştu.

Hurriyet



Bu haber 345 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,784 µs