En Sıcak Konular

“Kanla çizilen sınırlar, kanla korunur”

0 0 0000 00:00 tsi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) davetlisi olarak konferans veren Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ABD’nin yeni bir Ortadoğu yaratma çabası içinde olduğunu söyledi.

ABD’nin ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ adı altına hazırladığı bir haritada Türkiye’nin doğusunun Kürdistan olarak ayrıldığı ve birçok ülkenin de sınırlarının değiştirildiğine dikkat çekti. Tolon, “Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi sınırları atalarımızın, babalarımızın kanıyla çizilmiştir. Kanla çizilen sınırlar kanla korunur. Yeni sınırlar da ancak kanla çizilir. Bu unutulmasın” dedi.

YYÜ Kültür Merkezi’nde ‘Avrupa Birliği ve ABD’nin Davranışları Işığında Kuşatılan Türkiye’ adlı konferansta konuşan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinin en bunalımlı dönemini yaşadığını söyledi. Cumhuriyet karşıtlarının Cumhuriyet'i yıkmak için birbiriyle yarıştığını belirten Tolon, Türkiye’nin İslami bir devlet haline getirilmek istendiğini kaydetti. Tolon, geçmişteki emperyalist güçlerin farklı aktörlerinin yine görev başında olduğuna dikkat çekti.

‘TÜRKİYE'NİN DOĞUSU ÖZGÜR KÜRDİSTAN DİYE AYRILMIŞTIR’

ABD’nin başı çektiği bazı ülkelerin ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ adı altında yeni bir ortadoğu yaratma çabasında olduğunu belirten Tolon “Türkiye coğrafi konumuyla dünyanın en önemli petrol rezervlerine sahip bölgeye, deniz ulaştırma yollarının kavşağında ve 3 kıtayı birbirine bağlayan bir noktadır. Bu yüzden Türkiye’nin çok büyük bir stratejik ve jeopolitik bir önemi vardır. ABD’nin, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında hazırladığı bir harita var. Bu harita bir dergide yayınlandı. Bu haritanın altında da emekli bir ABD albayının imzası var. Bu haritada başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkenin sınırları değiştirilmiş ve yeni ülkeler ortaya çıkarılmıştır. Türkiye’nin doğusu Özgür Kürdistan diye ayrılmıştır” dedi.

“MİSAKI-I MİLLİ SINIRLARI BİRİLERİNİN KEYFİNE GÖRE DEĞİŞEMEZ”

Bu filmi yıllar önce siyah beyaz izlediklerini, şimdi ise renkli olduğunun ve aktörlerinin değiştiğinin altını çizen Tolon sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi sınırları, atalarımızın, babalarımızın kanıyla çizilmiştir. Misak-ı Milli hudutları birilerinin keyfine göre değişmez. Kanla çizilen sınırlar kanla korunur. Yeni çizilen sınırlarda ancak kanla çizilir. Bu unutulmasın. 1984 yılında başlayan ve hala devam eden bölücü ve işbirlikçilerin bu dönemde cesaret ve ihanetleri de artmıştır. Şunada dikkat çekmek istiyorum. Irak’ın ardından şimdi de İran hedef alındı. Nükleer tesislerini barış için kullanacağını söylemesine rağmen ABD, burayı hedefinden çıkarmamaktadır.”

Türkiye’nin AB sürecini de değerlendiren Tolon, AB’ye girmek için Türkiye’den tavizler istendiğini belirterek, “Kıbrıs’ı bize verin’ diyorlar. ‘Ermeni istekleri ve soykırımını kabul edin’ diyorlar. Biz olmamış bir şeyi kabul edip katil çocuğu muyuz diyelim? Sonra tazminat ödeyelim ardından da isterlerse toprak verelim. Öte yandan İstanbul’un ortasına bir Vatikan kurun diyorlar” diye konuştu. Konferans soru ve cevaplarla son buldu.

Kaynak: Hürriyet



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs