En Sıcak Konular

Siz o meseleyi unutun!

0 0 0000 00:00 tsi
Siz o meseleyi unutun! Yuvacık Barajı’nın kuruması 700 bin İzmitli ile birlikte Gebze’de üretim yapan 90 firmayı da vurdu. Barajın “mimarı” CHP milletvekili Sefa Sirmen hala mecliste… Peki, bu skandal sonrası Sirmen üzerinden yeni bir dokunulmazlık

Yuvacık Barajı’nın kuruması ile ilgili tepkiler artarak devam ediyor. Zira gün geçtikçe kuruyan barajın olumsuz etkisi daha da anlaşılıyor. Baraj skandalı sonrasında sadece 700 bin İzmitli susuz kalmadı. Ayrıca üretim yapan 90 firma için tehlike çanları çalıyor.

Peki, hakkında çeşitli iddiaların bulunduğu CHP milletvekili Sefa Sirmen üzerinden yeni bir “dokunulmazlık” tartışması kopar mı? Ya da başka bir deyişle, kamuoyunda oluşan Yuvacık hassasiyeti Meclis’e de yansıyacak mı?

iyibilgi, TBMM Anayasa Komisyonu başkanı ve üyesi ile bu konuyu ele aldı. iyibilgi’nin sorularını yanıtlayan Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti milletvekili Burhan Kuzu dokunulmazlık ile ilgili dosyaların dönem sonuna aktarıldığını belirtti. “Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de dosyaları dönem sonuna aktardık” diyen Kuzu, şu anda Kasım ayını bekleyen 250 dosya bulunduğunu belirtiyor. Kuzu, Kasım ayından sonra mahkemelerde bekleyen dosyaların işleme konulacağını söylüyor.

Peki, sık sık dokunulmazlık dosyalarını gündeme getiren CHP’li milletvekilleri Sefa Sirmen ve dokunulmazlık ile ilgili ne düşünüyor? Sorularımızı yönelttiğimiz Anayasa Komisyonu üyesi ve CHP milletvekili Tuncay Ercenk CHP’nin bu konuda oldukça rahat olduğunu belirtiyor. Zira, konu komisyonda görüşülürken CHP’li vekiller “en azından dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen milletvekillerinin dosyası kaldırılsın” şeklinde görüş bildirmiş. Sefa Sirmen de “benim dokunulmazlığımı kaldırın” diyenlerden olduğu için CHP’liler sorumluluğu AK Parti’de buluyor. Burhan Kuzu da bu bilgiyi doğruluyor: “Sefa Sirmen dokunulmazlığımı kaldırın” demişti.

Ercenk’e göre AK Partili milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırmak istememesinin, hatta dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen CHP’li vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasına izin vermemesinin en önemli sebebi, kalkan dokunulmazlıkların kamuoyu önünde “emsal teşkil edecek” olması. Ercenk “Bu hakkında dosya bulunan AKP’lileri endişelendirir” diyor. Peki, AKP dokunulmazlıkların kaldırılmasına neden karşı çıkıyor? AK Parti, Türkiye’de tüm kurumlarda dokunulmazlık olduğunu, bir memurun bile çeşitli dokunulmazlık zırhları altında korunurken siyasetçilerin “saldırıya açık hale getirilmemesi” gerektiğini belirtiyor. Yani AKP'liler dokunulmazlığın sürmesinden yana değil. Ancak onlara göre kaldırılacaksa tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı.



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,813 µs