En Sıcak Konular

Hollanda’da Müslümanlar çembere alındı!

19 Aralık 2006 00:00 tsi
Hollanda’da Müslümanlar çembere alındı! Hollanda gün geçtikçe "farklılıkların barınağı" olma özelliğini yitiriyor. iyibilgi,  Hollanda'da son günlerde azınlıkların karşı karşıya kaldığı baskıların bir fotoğrafını sizler için çekti. Bu haberi okuyunca çok şaşıracaksınız.

Hollanda’nın Utrecht şehrinde erkek öğretmenlerle tokalaşmadığı için Müslüman öğretmen görev yaptığı Vader Rijn kolejinden atıldı. Öğretmenin görevine son verildiğini bildiren okul Müdürü Bart Engbers, dini gerekçeler yüzünden tokalaşmamanın doğru olmadığını savundu.

Öte yandan konu üzerine araştırma yapan Commissie Gelijke Behandeling (CGB) yani Eşitlik Komisyonu, öğretmenlerin el sıkışma mecburiyetinin olmadığını bildirdi. Komisyonun açıklamasını şiddetle eleştiren okul müdürü   Bart Engbers ve Eğitimden sorumlu bakan Maria van der Hoeven ise tokalaşmanın "saygıyı" sembolize ettiğini ve her öğretmenin bunu yapmaya mecbur olduğunu belirtti.    

Hollanda'da Islamofobinin sebebi

Fikir özgürlüğü ve toleransı ile meşhur olan Hollanda 11 Eylül sonrası devam eden olaylar sonrasında simdi fikir özgürlüğünün suç olduğu, toleransın da adeta tarih olduğu ülkeye döndü. 11 Eylül Hollandalıların bu psikolojiye girmesindeki en önemli etkenlerden. Buna da Pim Fortuijn ve Ayaan Hirsi Ali gibi politikacıların görüşleri eklenince, günah keçisi Müslüman göçmenler çöken Hollanda ekonomisinin de baş suçlusu olarak gösterildi. Bununla birlikte Theo van Goghun adlı yönetmenin Muhammed B. adli bir Faslı Müslüman tarafından öldürülmesi bardağı taşıran son damla oldu. Hollanda'da Müslümanlar en istenmez topluluk oldu. Irkçılık sadece sosyal platformda mevcut değildi, entegrasyondan sorumlu bakan Rita Verdonkta tüm ilgisini ve enerjisini göçmen haklarını kısıtlamaya vermişti. Medya kamuoyunun düşüncelerini aşırılaştırıyordu, gençlerde ırkçı düşünceler çoğalıyordu. Sonuç, kundaklanan camiler ve İslam okulları. Yani şiddete uğrayanlar Müslüman. AB ırkçılık ve yabancı düşmanlığını izleme merkezinin yaptığı araştırma da bunu gösteriyor: Hollanda'da Islamofobi çoğaldı. Hollanda'da fikir özgürlüğü ve tolerans ölüyor.

Noel’de helal et kızdırdı

Bu arada Amsterdam’ın Diamant mahallesindeki Kızılay derneğinin organize ettiği Noel yemeğinde etin helal olması Hıristiyan Hollandalıları çileden çıkarttı. Hıristiyanlar, bir Hıristiyan geleneği olan Noel’de helal et yenilmesini bir hakaret olarak nitelendirdi. Mahallede bir hayli göçmen yaşadığı için Noel yemeğinde etin helal olmasına karar veren dernek yöneticileri Hollandalıların bu davranışını anlayamadıklarını belirttiler. “Konuklar arasında ne kadar Hollandalı varsa o kadar da göçmen var, bu yüzden etin helal kesim olmasına karar verdik. Helal et yemek istemeyenler evden et getirsinler ve bu etin helal olmadığını açıkça belirtsinler” diyen organizatör Meriam Tjin a Lin, yemeğin birlik ve beraberlik için organize edildiğini bildirdi.
 
www.iyibilgi.com özel



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,534 µs