En Sıcak Konular

Vekillikten istifa etmeden sine-i millet şovu yaptı

0 0 0000 00:00 tsi
Vekillikten istifa etmeden sine-i millet şovu yaptı Bağımsız Mersin Milletvekili Ersoy Bulut istifa dilekçesi vermeden, istifa şovu yaptı. Ersoy konuyla ilgili yaptığı basın toplantısında, sine-i millete dönmeye hazır olduğunu ve 2007 yılı bütçesinin kabulünden sonra da gereğini yapacağını ifade etti.

Bulut, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ''Türkiye'nin geleceği ve demokratik laik cumhuriyetin geleceği için Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemli olduğunu'' söyledi.

Bulut, 22. Dönem parlamentosunun halkın gerçek iradesini yansıtmadığını, bu nedenle de 11. Cumhurbaşkanını seçmemesi gerektiğini öne sürdü.

Bulut, şöyle konuştu:

''Uzlaşmadan, dayatarak seçilecek Cumhurbaşkanı kaos yaratır. Bu parlamentonun bugünden sonra yapacağı en hayırlı iş, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce milletvekili seçimi için karar almasıdır. İktidar partisi AKP'yi, ana muhalefet partisi CHP'yi, Anavatan Partisi ile DYP'yi ve tüm milletvekillerini sağduyulu olmaya davet ediyorum.

Eğer bu nedenle sine-i millete dönmek gerekiyorsa, ki bunun en etkili yol olduğuna inanmaktayım, o zaman diyorum ki gelin sine-i millete dönelim.

Şahsen ben sine-i millete dönmeye hazırım, bütçenin TBMM'de kabulünden sonra gereğini yapacağım. Demokrasilerde milletten ve sandıktan kaçılmaz.''

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bulut, ''Neden bütçenin bitmesini bekliyorsunuz?'' sorusu üzerine, bütçenin Türkiye için önemli olduğunu ve çıkması gerektiğini ifade etti.

Sine-i millete dönme konusunda herhangi bir milletvekiliyle temasının olup olmadığının sorulması üzerine Bulut, ''Temasta olduğum yok. Ama sanıyorum ki bugünden sonra daha hızlı bir görüşme trafiği olacak'' diye konuştu.

Bulut, CHP'nin de sine-i millete dönme kararı alabileceğinin anımsatılması üzerine, AK Parti, CHP, ANAVATAN ve DYP içinde sağduyu hareket edebileceğine inandığı çok sayıda arkadaşı olduğunu söyledi.

Bulut, istifa dilekçesini bütçenin kabulünden sonra yeni yıla girmeden vereceğini açıkladı. Bu arada Bulut'un istifa dilekçesinin TBMM tarafından kabul edilmesi gerekiyor.

Sık sık istifa etmeyi seviyor

Ersoy Bulut Mersin'den CHP milletvekili olarak Meclise girdi, daha sonra istifa edip SHP'ye geçti. Bu partiden de istifa eden Bulut, bir süredir bağımsız olarak milletvekilliğini yürüyor.
 
Zaman



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,382 µs