En Sıcak Konular

AKP'den partilere: Seçim 4 Kasım 2007'de

0 0 0000 00:00 tsi
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, tartıştığı muhalefet temsilcilerine “Bu parlamento, bu parlamento içinden bir kişiyi Cumhurbaşkanı seçecektir, nokta. Ve seçim 4 Kasım 2007 tarihinde yapılacaktır. Lütfen hesaplarınızı buna göre y

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, cumhurbaşkanlığı ve erken seçim konusunda tartıştığı muhalefet temsilcilerine “Bu parlamento, bu parlamento içinden bir kişiyi Cumhurbaşkanı seçecektir, nokta. Ve seçim 4 Kasım 2007 tarihinde yapılacaktır. Lütfen hesaplarınızı buna göre yapın” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, eski Milletvekili Ertuğrul Günay ve Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, CNN Türk’te cumhurbaşkanlığı ve erken seçim tartışmasının yapıldığı Tarafsız Bölge programına katıldı. Cumhurbaşkanlığı tartışmasını abes bulduğunu söyleyen Fırat, “Ben AK Parti’nin siyasi kararını belirtmek istiyorum: Bu parlamento, bu parlamento içinden bir kişiyi Cumhurbaşkanı seçecektir, nokta. Ve seçim 4 Kasım 2007 tarihinde yapılacaktır. Lütfen hesaplarınızı buna göre yapın” diye konuştu.

Fırat, CHP’nin sine-i millete döneceğini zannetmediğini belirterek, “Döneceğiniz sinenin bir talebi olması lazım, böyle bir kamuoyu talebi yok” dedi. Fırat, cumhurbaşkanlığı konusunda toplumsal uzlaşmazlık olmadığını, uzlaşmazlığın CHP ve AKP arasında olduğunu söyledi.

DARBECİ İMASINA VATANA İHANET İMASIYLA YANIT

Programda Fırat ve Vural arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. “Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını tartışmak abes, çünkü aday değil şu anda” diyen Fırat, MHP’nin “Çıkarsa da indiririz” yaklaşımını eleştirdi. Fırat, bunun sadece darbeyle mümkün olabileceğini söyleyince programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcı Oktay Vural’la arasında bir süre gerginlik yaşandı. Vural, cumhurbaşkanını Köşk’ten indirmenin yolu olarak “vatana ihanet”i gündeme getiren Vural şunları söyledi:

“Bizim elimizde (Başbakan Erdoğan’ın) 10 Aralık 2002 tarihinde ABD Başkanı’yla görüştüğü zaman neler konuştuğu var. ‘Irak’ta kitle imha silahları var’ ifadesi Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi kurumlarından Başbakan’a iletilmiştir. Yoksa yabancı istihbarat kurumları tarafından verilen bir bilgiyle mi yönlendirilmiştir? Biz Başbakanlığı döneminde yapmış olduklarından dolayı bununla ilgili meşru bir imkan bulduğumuz zaman buna çözüm bulacağız.”

MUMCU: “PARLAMENTER SİSTEMLE YÖNETİLMİYORUZ”

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, programa Ankara’dan bağlanarak “cumhurbaşkanını halk seçsin” talebini yineledi. Sorunun sistem sorunu olduğunu anlatan Mumcu, cumhurbaşkanının iki turlu bir seçimle belirlenmesi ve ikinci tur seçimin genel seçimlerle aynı gün yapılması gerektiğini söyledi. Bu formülle Türkiye’ye istikrar geleceğini kaydeden Mumcu, şöyle konuştu:

“Şunu kabul edelim biz parlamenter rejimle yönetilen bir ülke değiliz. Adına parlamenter rejim deniyor ama böyle bir parlamenter rejim ne literatürde ne dünyanın herhangi bir yerinde var. Gelin bu sistemi doğru ayaklar üstüne oturtalım? Çare Cumhurbaşkanını halkın seçeceği bir anayasal düzenlemeye gitmektir. Ortada çare varken çareden kaçıp krizler peydahlamanın bir faydası yok.”

SİNE-İ MİLLET FEDAKARLIK DEĞİL

Mumcu, CHP’nin “cumhurbaşkanını bu parlamento seçemez” demekle kendi varlığını gayrı meşru ilan ettiğini savunarak, sine-i milletin de bugünden sonra bir fedakarlık sayılmayacağını söyledi. Mumcu, “Parlamento çalışma döneminin beşte dördü geride kalmış. Bununla kimse bir yiğitlik yapıyormuş gibi falan davranmasın” dedi.

Kaynak: Hürriyet



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,317 µs