En Sıcak Konular

Meteoroloji: Hava sıcaklığı artacak

2 Şubat 2009 10:39 tsi
Meteorolojik verilere göre hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak. Doğu bölgelerinde çığ tehlikesi devam ediyor...

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre; Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), Marmara'nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Gökceada ve Bozcaada), Artvin, Hatay ve İskenderun ile sabah Ankara çevrelerinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, iç ve batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genelikle batı ve güneybatı, kuzeybatı kesimler ile zamanla Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması istendi. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölgelere göre hava tahmin raporu ise şöyle:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, Gökceada ve Bozcaada çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra Muğla, Denizli, Afyon ve Uşak çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde İç Ege'de (Afyon ve Kütahya) hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur) ile öğle saatlerinde Hatay ve İskenderun çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Sabah saatlerinde Ankara karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin batısında sis görülecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Artvin ve Hopa çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç kesimlerinde sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla batısı çok bulutlu geçecek.

cihan



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,803 µs