En Sıcak Konular

6'ıncı kapı: NAZİ-UFO üsleri!

2 Şubat 2009 12:17 tsi
6'ıncı kapı: NAZİ-UFO üsleri! Uzaylıların çizdiği (!) Piri Reis Haritası Nazilere UFO üssü sağladı mı?

iyibilgi Ankara

Ruslar dün bir ‘kapı’nın yerini daha işaret etti. Adolf Hitler’in, Piri Reis haritasını kullanarak Antarktika’da UFO üssü kurduğu ileri sürüldü.

Esasen bir başka kapı için, Kuzey Kutbu için, İngilizler ile Ruslar arasında zaten kavga yaşanıyordu. Şimdi Güney’deki kapı için de yine İngilizler ile Ruslar arasında niza çıkacak.

Üstelik bu sefer bizim dahlimiz de var! Çünkü yine iddiaya göre Antartika’daki UFO üssü kurulmasına yardım eden bilgi Piri Reis’in haritasından geldi.

Böylece çağdaş “küresel çatışmanı”nın günümüz aktörlerinden İngiltere, Almanya, Rusya ve Türkiye “kadim öykü”de yine buluştu!

Piri Reis ve Uzaylılar!

Rus askeri tarihçi Dimtriy Filipov’a göre,  Naziler, Piri Reis’in 16. yüzyılda çizdiği haritanın çağdaş haritalara göre çok daha gerçekçi olduğunu, ancak Güney kutbunda ciddi sapma yaptığını farketmiş.

Bunun üzerine Nazi denizaltıları dipten araştırma yapınca, hayretten dona kalmış. Piri Reis haritasında gösterilen Antarktika haritası 10 milyon yıl öncesinin henüz buz tutmamış kara parçasını gösteriyormuş.

Bunun üzerine Piri Reis’in haritasının dünya dışı varlıkların bıraktığı bilgilerle hazırlandığı sonucuna varan Nazi bilim adamları, 1939 yılına gelindiğinde Antarktika ortasında, buzulların 1,5 km altında tatlı su gölleri bulmuş.

Antarktika’ya "Schvabia" adını veren Almanlar, buzların altında bilimsel ve askeri üst kurarak, uçan daire teknolojisini içeren bulguları değerlendirmeye başlamış.

Ruslar’ın hazırladığı belgeselde, Piri Reis haritasıyla başlayan Nazi keşiflerinin en ilginç bölümü, 1945’ten sonra Berlin’e giren Amerikan ve Rus birliklerinin Nazi sırlarının peşine düşmüş olması.

Amerikan istihbaratı, Antarktika’daki gizli Alman üssü varlığından da bu bölgelerden haberdar olmuş.

1947 yılında Amerikan donanmasından biri uçak gemisi 15 savaş gemisi, Amiral Berton komutasında Güney Kutbu’na sözüm ona bilimsel sefere çıkmış. ABD donanmasının asıl amacı, kutuptaki Nazi kalıntılarını yok etmekmiş.

Bundan sonra kutupta yaşanan olaylar Rus tarihçilerin belgeselde söylediklerine göre, günümüzde bile "çok gizli" damgasıyla sır olarak tutuluyor. İddialar, ABD ile UFO gemileri arasında bir çatışmadan da bahsediyor ama orası biraz muğlak.

Peki ama, tüm bu teyide muhtaç bilgilerin ve zamanlamasının anlamı ne? Öyküde bir araya getirilen dört ülke, günümüzde bu gelişmeyi nasıl anlamlandırmalı?

Kutuplar, UFO’lar, adı geçen ülkeler, “üsler” manzumesinin tarihi boyutları, günümüz dengeleri ile nasıl uyuşturulabilir?

Bilgilerin hepsi “tek bir çatı isim” altına nasıl konumlandırılabilir?

www.iyibilgi.com



Bu haber 6,966 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs