En Sıcak Konular

Kurtulmuş için ilginç yazı

2 Şubat 2009 12:45 tsi
Cevheri Güven, son dönemde Doğan medyasının ilgi odağı olan Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş'u yazdı.

Numan Kurtulmuş Pişti Oldu

İlhan Selçuk’un Ergenekon İddianamesi'ne yansıyan sözleri: “Yalnız iki tane şey var eğer kapatma davası açılırsa, bir de üstüne ekonomik kriz gelirse, Türkiye biraz karışırsa, belki bir umutlar doğabilir. Çünkü normal yollardan bunları mümkün değil yani”

Ümit Sayın’ın Ergenekon iddianamesine yansıyan sözleri: "Yani ne olacak yani kriz gelecek mi gelmeyecek mi? Odayı bekler gibi kriz bekliyoruz. Gelse de hükümet düşse diye."

Saadet Partisi’nin yeni Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un sözleri: “Bir kriz sonucunda iktidara gelen AKP hükümeti, yine bir kriz neticesinde iktidarını kaybedebilir”

Saadet Partisi’nin çiçeği burnunda lideri Numan Kurtulmuş bugün Tercüman Gazetesi’ne sürmanşet oldu. “AK Parti Krizle geldi krizle gider” başlığıyla verilen röportajı bizzat gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi yapmıştı.

Aşırı milliyetçi hatta fanatik düzeyde yayın yapan Tercüman Gazetesi’nin, Saadet Partisi liderini sürmanşete çekmesi ilginçti. Ancak bu ilginçlikler bir süredir devam ediyor. Hürriyet de Kurtulmuş’a aynı ilgiyi göstermişti.

Ayşe Arman, Numan Kurtulmuş’la röportaj yapmıştı. Hürriyet’in 1. Sayfasından geniş anonsla verilen röportaj, gazetenin haftasonu ekinde devasa boyutlarda kullanılmıştı. Aynı şekilde Uğur Dündar da Arena Programının birini Numan Kurtulmuş’a ayırmıştı.

28 Şubat sürecinde Milli Görüş çizgisini adeta ezen Doğan Grubu’nun, başına Numan Kurtulmuş geçince Saadet Partisi’ne bu yönelimi oldukça ilginç. Yönelimin Saadet’e mi yoksa Numan Kurtulmuş’a mı olduğu ise yukarıda sıraladığımız “görüş birliği”yle ilgili olmalı.

Hatırlanacağı üzere Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi bir yerel seçim anketi yapmış ve söz konusu ankette Saadet Partisi’nin oyları çok yüksek çıkmıştı. Anket ‘Saadet sürprizi’, ‘İstanbul’da dengeler değişti’ başlıklarıyla gazetelere yansımıştı.

İşin ilginci, daha önce Ergenekon soruşturmasını, ‘halkın AKP 'ye açılan kapatma davasının rövanşı olarak gördüğü’ sonucuyla çıkan anket de Political Researcher Strateji Geliştirme Merkezi’ne aitti. Daha sonra A&G gibi büyük anket kuruluşları Ergenekon’la ilgili çalışmalar yapmış ve sonucun CHP’liler arasında bile böyle olmadığı ortaya çıkmıştı.

Ancak aynı anket kuruluşunun, Kurtulmuş ve Ergenekon konusunda diğer anketlerin aksi görüş çıkartması ilginçti. Tıpkı Doğan Grubu’nun Numan Kurtulmuş’a olan yoğun ilgisi gibi.

Ama daha ilginci, Numan Kurtulmuş’un, AKP iktidarının gidişinde İlhan Selçuk ve Ümit Sayın gibi Ergenekon Terör Örgütü yönetici ve üyesi olmak suçlamasıyla yargılanan isimlerle aynı paralelde düşünmesiydi: “Ekonomik kriz”

Kurtulmuş’un Ergenekoncularla “pişti” olan bu açıklamasını yapmak için seçtiği gazetecinin, Ergenekon Operasyonu çerçevesinde tutuksuz yargılanan Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi olması da apayrı bir tesadüf olmalı.



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,425 µs