En Sıcak Konular

IMF Başkanı Yardımcısı Kato: IMF modernleşmeye muhtaç

0 0 0000 00:00 tsi
IMF Başkan Yardımcısı Takatoshi Kato, üyelerinin gereksinimlerini ve 21'inci yüzyılda karşılaştıkları ekonomik sorunlarını çözmek için IMF'nin modern bir yönetim yapısına kavuşması gerektiğini bildirdi.

Takatoshi Kato Dubai'de Orta Doğu ülkelerinde ekonomi alanında çalışan gazeteciler için düzenlenen seminerin kapanışında bir konuşma yaptı. IMF'nin "Orta Vadeli Strateji" çerçevesinde bölgesel ve küresel ekonomik zorlukların çözümüne katkıyı güçlendirmek amacıyla reformlarda bulunma taahhüdünde bulunduğunu anımsatan Kato, "Tartışmalarımızda ulusal kuruluşların kapasitelerinin geliştirilmesiyle ilgili konular ele alındı. Makroekonomik analizleri yöneten ve bu politikaları etkin bir şekilde yerine getiren benzer kuruluşların kapasitelerini genişletmek, yüksek oranlı büyümenin sürdürülmesi için kritiktir" dedi.

Takatoshi Kato, basının, kamuoyunda ekonomi politikalara ilişkin bilgiye dayalı tartışmaları teşvik ederek gelişmede rol oynadığını kaydederken, "IMF'de gelişen piyasaların kotalarının artırılması, yoksul ülkelerin söz haklarının artırılmasını içeren Orta Vadeli Strateji'yi, evrimleşen dünya mali ve ekonomik sisteminin gerçekleri harekete geçirmiştir. IMF yönetim yapısını ve araçlarını 184 üyesinin ihtiyacını ve 21'nci yüzyılda karşı karşıya kaldıkları zorlukları daha iyi karşılamak için modernize etmeye gerek duymaktadır" dedi.

IMF araştırmalarının Orta Doğu'da kamusal kurumsallaşmanın kişi başına ulusal gelirin büyük ölçüde artacağını gösterdiğini kaydeden Kato, "IMF halen on ülkede faaliyet gösteren Orta Doğu Teknik Yardım Merkezi aracılığıyla, bölgeye özgü, desantralize ve esnek teknik yardım sağlaması bu kapasitenin güçlendirilmesinde yardımcı olacaktır" diye konuştu.

ARAP ÜLKELERİNDE EKONOMİK BÜYÜME SEMİNERİ

Bu arada IMF ve Arap Para Fonu'nun birlikte düzenlediği "Kurumlar ve Arap Ülkelerinde Ekonomik Büyüme" konulu seminer Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi kentinde yapıldı. Etkinlik bakanları, merkez bankası yöneticilerini, politikacıları ve bölgeden iktisatçıları bir araya getirdi. Seminerde yönetim kalitesini genişletecek politikalar, daha büyük bir küresel entegrasyonun gerçekleştirilme yolları ve sürdürülebilir yüksek oranlı büyüme ve istihdamın oluşturulmasıyla bölge ülkelerinde yaşam standardının yükseltilmesine yönelik öneriler tartışıldı.

Kaynak: Hürriyet



Bu haber 363 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,763 µs