bayrak provokasyonu! | " /> bayrak provokasyonu! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un bayrak provokasyonu!

2 Şubat 2009 20:15 tsi
Ergenekon'un bayrak provokasyonu! 2005'te Mersin'de yaşanan "bayrak" olayı "infial" yaratmıştı. Olayın provokasyon olduğunu savunanlara o dönem kulak veren olmamıştı. Çocukların eline yakması için bayrak tutuşturan "takım elbiseli" esrarengiz kişi şimdi Ergenekon tutuklusu!

Mersin'de 2005'teki Türk bayrağının yakılması eyleminin arkasından Ergenekon çıktı. İki çocuğun eline bayrağı veren kişi şu an ETÖ tutuklusu..
 
Mersin'de 2005'teki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağının yakılması eylemini Ergenekoncuların organize ettiği ortaya çıktı.

Ergenekon savcılarına konuşan gizli tanık 17, bayrak provokasyonunu Ergenekon’dan tutuklu Ali Kutlu'nun organize ettiğini anlattı. Mersin emniyeti de olay günü çekilen fotoğraflarda çocuklara bayrakları verdiği tespit edilen takım elbiseli kişinin Ali Kutlu'ya benzediğini açıkladı.

Mersin'de 2005'te yaşanan bayrak provokasyonun perde arkası aydınlanmaya başladı. Nevruz kutlamaları sonrasında iki küçük çocuğun eline kimliği belirsiz sivil bir kişi tarafından Türk bayrağı tutuşturularak yakmalarını istemişti. Bu eylemin ardından da Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi ile ile Kuvayi Milliye Dernekleri birçok yerde 'bayrağa saygı mitingi'' adı altında protesto gösterileri düzenlemişti.

İşte yaşanan bu tahriğin iddia olunan Ergenekon terör örgütü tarafından kurgulandığı ortaya çıktı. Bayrağı çocuklara verdiği iddia edilen kişi, aynı zamanda bayrağa saygı mitingleri düzenleyen iki dernekte de aktif görev almıştı. Bayrağı yaktıranlar da bayrağın yakılmasını protesto edenler de aynı yerden talimat almışlardı.

Ergenekon iddianamesinin 2435'inci sayfasında ifadeleri yer alan gizli tanık 17, Mersin'de yaşanan bayrak provokasyonunu ayrıntılarıyla anlatıyor.

GİZLİ TANIK 17

"ALİ KUTLU, BİZZAT KENDİSİ VATANSEVER KUVVETLER GÜÇBİRLİĞİ OLUŞUMUNUN BAŞLAGINGICINDA YER ALMIŞTIR. MERSİNDE VATANSEVER KUVVETLER GÜÇ BİRLİĞİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN BAYRAK MİNTİNGİNDE DE YER ALMIŞTIR. BU MİTİNG ÖNCESİ DERNEK TARAFINDAN 2 ADET TÜRK BAYRAĞI HALKIN GALEYENE GETİRİLMESİ İÇİN ÖZELLİKLE YAKTIRILDIĞINI, BUNDAN DOLAYI DA 10 BİN KİŞİNİN TEPKİ AMAÇLI BAYRAK AÇARAK PROTESTO GÖSTERİSİ YAPTIĞINI, ALİ KUTLUNUN KENDİSİ SÖYLEDİ. ''

Ali Kutlu bayrak provokasyonun ardından Mehmet Fikri Karadağ ile Hüseyin Görüm'ün isteği üzerine Kuvayi milliye derneğinin Mersin şubesinin kurulmasında yer aldı. Kutlu, Fikri Karadağ'ın dernek üyelerine silah üzerine yaptırdığı 'ölme öldürme yemin törenine de katılmış.

Bayrak provokasyonuyla ilgili Ergenekon iddiaanamesinde ve delil klasörlerinde yer alan bilgiler doğrultusunda Davaya bakan mahkeme, Mersin emniyetinden olay günü çekilen fotoğraf ve görüntülerin incelenerek Ali Kutlu'nun bayrak provokasyonunda yer alıp almadığının tespitini istedi.

Fotoğraf mukayese tutanağı hazırlayan Mersin Emniyeti çocukların eline bayrak vererek yakmalarını isteyen esrarengiz takım elbiseli kişinin, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Ali Kutlu ile benzerliği, polisin tespit tutanağında şöyle açıklandı:

"MERSİN'DE MEYDANA GELEN BAYRAK YAKMA HADİSESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA BAHSİ GEÇEN TAKIM ELBİSELİ ŞAHSIN TESPİTİNE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALARDA, 20.03.2005'TE TÜRK BAYRAĞIMIZI YAKMALARI İÇİN ÇOCUKLARA VEREREK BU YÖNDE TAHRİK VE TEŞVİK EDEN TAKIM ELBİSELİ ŞAHSA AİT GÖRÜNTÜLER İLE ALİ KUTLU'NUN İLİMİZDE 13.04.2008 GÜNÜ YAKALANMASINA MÜTEAKİP ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARININ, OLAY TARİHİNDEN, YAKALANDIĞI TARİHE KADAR GEÇEN 3 YILI AŞKIN SÜREDEKİ FİZİKİ DEĞİŞİKLİKLERDE OLABİLECEĞİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK YAPILAN MUKAYESESİNDE; FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLERİNİN FİZİKİ BENZERLİK GÖSTERDİĞİ DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR''

Gizli tanığın verdiği ifadelere göre, bu derneklerin üst düzey yönetiminde önemli kararları Veli Küçük'ün aldığı, problem çıktığında derneğe gelerek bu konuda dermek üyelerini yönlendirdiğini belirtiliyor.

samanyoluhaber



Bu haber 1,017 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,251 µs