En Sıcak Konular

'Her mahalleye kuran kursu açacağım'

2 Şubat 2009 21:35 tsi
Baykal'ın çarşaf açılımından etkilenen CHP'nin Kocaeli adayı Sefa Sirmen, seçim vaadi olarak her mahalleye bir Kur'an kursu açacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın başörtülü ve çarşaflı bayanlara parti rozeti takarak yaptığı açılımın ardından CHP Sirmen de seçim vaadi olark Kur'an kursu açacağını söyledi.

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, seçim vaadi olarak her mahalleye bir Kur'an kursu açacağını söyledi.

Yerel seçimler öncesi projelerini değerlendiren CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sirmen, 29 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde, Kocaeli'de her köy ve mahallede bir "Mahalle ya da Köy Evi" kurulacağını, burada müftülükle işbirliği yapılarak, çocuklara yönelik Kur'an kursları açılacağını söyledi.

'DİNİMİZİN KURALLARINI ÖĞRENMEK HERKESİN HAKKI'

Sirmen, şöyle konuştu: "Dinimizin kurallarını, kitabını en iyi şekilde öğrenmek, herkesin hakkı. Biz, bütün ailelerin gönül huzuru içinde çocuklarını gönderebileceği, çocukların en iyi şekilde din eğitimini alabileceği kurslar açacağız."

Her köy ve mahallede kurulacak evlerde, yaz aylarında ilköğretim çağındaki çocuklar için Kur'an kursu düzenleneceğini, bu kurslarda dileyenlerin yabancı dil, ya da sanat eğitimi de alabileceğini belirten Sirmen, "Aynı evlerde okuma yazma bilmeyen yetişkinler için okuma yazma kursları, meslek kursları da olacak" dedi.

Sirmen, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Kur'an-ı Kerim dağıttığını, ildeki bütün camilere ve okullara önemli kaynak aktardığını da hatırlatarak, "Biz, din istismarı yapanlardan değiliz. Ama bunu yapanlardan daha fazla dine ve dindar insanlara saygı duyuyoruz." şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,378 µs