'Bir numara' var ! | " /> 'Bir numara' var ! | "/>

En Sıcak Konular

Bu işte 'Bir numara' var !

8 Şubat 2009 09:00 tsi
Bu işte 'Bir numara' var !
Doğu Perinçek, mahkemenin MİT şemasını açıklamama kararının ardından atağa geçti.

Aydınlık, MİT'in Ergenekon şeması olduğunu ileri sürdüğü dökümanları yayınladı. Şemada, tanınmış işadamı, gazeteci ve siyasetçiler Ergenekon'a dahil edildi. Türkiye'yi sarsan olaylarda komplo teorileri üreterek hedef saptıran 'fabrikatör' lakaplı Perinçek, öldürülen işadamı Garih'i bile şemaya ekledi. Aydınlıkçılar'ın ünlü isimleri Ergenekon'a dahil etme çabası, dezenformasyonla davayı etkileme girişimi olarak yorumlandı.

Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'in yayın organı Aydınlık Dergisi, Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin açıklamama kararı aldığı MİT şemasında örgüt yöneticisi olarak yeraldığını ileri sürdüğü 69 ismi yayınladı.

ŞEMADA YOK YOK!

Dergi, 'Tertibi açıklıyoruz' başlığı ile verdiği haberinde bazı doğru bilgilere yer vererek uydurma bölümleri gizlemeye çalıştı. Ergenekon'la ilişkili önemli isimlerin adı anılmazken birçok tanınmış gazeteci, işadamı ve siyasetçi haberde örgüt yöneticisi olarak gösterildi. Bu isimler arasında Gülçin Telci, 2001'de öldürülen işadamı Üzeyir Garih, uçak kazasında şehit olan Orgeneral Eşref Bitlis bile bulunuyor. Aydınlık grubunun yeni girişimi 'fabrikatör' olarak adı çıkan Doğu Perinçek'in Ergenekon davasında dezenformasyon çabası olarak yorumlandı.

SANIKLARLA DESTEKLİ ŞEMA

Dergi 'dezenformasyon şeması'nda emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Cumhuriyet başyazarı İlhan Selçuk, İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, Gürbüz Çapan gibi Ergenekon sanıklarını örgüt yöneticisi olarak gösterdi. Şemada bunlara ünlü isimler de eklendi. MİT'in mahkemeye gönderdiği belgeye benzetilerek yapılan şemada iş, sanat, medya ve yeraltı dünyasından birçok tanınmış isme yer verildi. Şamanın işadamları bölümünde Üzeyir Garih bile yeralıyor. Bu bölümde 19 tanımış işadamının ismi bulunuyor. Şemada Sedat Peker, Ali Yasak, Sami Hoştan Alaattin Çakıcı örgütün mafya ayağındaki isimler olarak gösterildi.

LİSTE GÜNDEME GÖRE YAPILDI

Aydınlık'ın şemasında Ergenekon soruşturmasının 10. dalga operasyonundan sonra gündeme gelen Encümen-i Daniş oluşumundan isimlere yer vermesi dikkat çekti. Doğu Perinçek'in daha önce Ergenekon'un '1 numarası' olarak adını açıkladığı Encümen-i Daniş üyesi eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da şemada örgütün en tepesindeki isim olarak gösterildi.

HEDEF DAVAYI YIPRATMAK

Duruşmalarda sürekli MİT'in şemasının açıklanması için taleplerde bulunan Perinçek'in, mahkemenin açıklamama kararı almasından 4 gün sonra harekete geçmesi dikkat çekti. Türkiye'yi sarsan cinayet ve olaylarda komplo teorileri ve dezenformasyon faaliyetleriyle hedef saptıran Perinçek ve Aydınlık grubunun bu girişimi, 'Ergenekon davasını baltalamak' olarak yorumlandı. Perinçek'in 'dezenformasyon şeması' ile dışarıya 'ben yanarsam siz de yanarsınız' mesajı verdiği de belirtildi.

Mahkeme oyunu bozdu

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi, dört gün önceki duruşmada MİT'ten gönderilen Ergenekon şemasının açık halinin 'kişilik hakları ve gizlilik' gerekçesiyle açıklanmaması yönünde karar vermişti. Doğu Perinçek, Hayrettin Ertekin ve gazetece Vedat Yenerer'in avukatı duruşmalarda bazı ünlü işadamları ile gazeteci ve emekli paşaların Ergenekon yöneticisi olduğunu açıklamışlardı. Özellikle Perinçek, MİT şemasının açıklanması için birçok kez talepte bulunmuştu.

Hedef saptırmak uzmanlık alanı

Ergenekon iddianamesinde Doğu Perinçek'in örgüt adına Türkiye'yi etkileyen olaylarda 'dezenformasyon' faaliyetlerinde (bilgi kirliliği yaratarak hedef saptırma) bulunduğu ileri sürülüyor. Perinçek, Uğur Mumcu cinayeti, PKK'ya silah sevkiyatı, Garih suikasti gibi olaylarda CIA'nın parmağı olduğunu ileri sürmüştü.

yenişafak



Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,147 µs