seçim türküsü | " /> seçim türküsü | "/>

En Sıcak Konular

İşte Kılıçdaroğlu'nun seçim türküsü

8 Şubat 2009 09:21 tsi
İşte Kılıçdaroğlu'nun seçim türküsü 
'Çarşaf açılımı’ ve Kur’an kursu vaadiyle sürpriz yapan CHP, yine kendisiyle çelişti.

İstanbul’da seçmenden oy isteyen Kılıçdaroğlu, başörtüsü karşıtı ‘Kara peçe yakışmıyor kullara’ türküsünü seçti.

ÜNİVERSİTELERDE yasağı savunurken parti kapılarını başörtülülere açan, belediyelerde Kur’an kursu açmayı vaat eden CHP, bir kez daha kendi içinde çelişti. CHP’nin İstanbul Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün başörtüsü kaşıtı ‘Kara peşe yakışmıyor kullara’ türküsüyle yollardaydı.

ANLAYIŞIMIZ HZ. ÖMER ADALETİ

KENDİSİNE destek için Ankara’dan gelen 40 milletvekiliyle İstanbul turuna çıkan Kılıçdaroğlu, insanların başı açık ya da örtülü şeklinde ayrılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında Hz. Ömer’in adaletini de örnek gösterdi: ‘Bizim felsefemiz sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bizim adalet anlayışımız Hz. Ömer’in adalet anlayışı. İşini yaparken devletin malını, kendi işni yaparken kendi mumunu yakıyor. Bu şekilde hiçbir şekilde devletin malına el uzatmıyor.’ Kılıçdaroğlu bu konuşmayı yaparken, seçim otobüsünde de Aşık Mahsuni Şerif’e ait ‘Kara peçe yakışmıyor kullara’ türküsü çalıyordu.

SEZER KARŞI ÇIKMIŞTI

DSP lideri Zeki Sezer de bir süre önce ‘çarşaf açılımı’ ile sürpriz yapan CHP’nin aynı zamanda çarşafa karşı çıkan seçim şarkısı seçtiğine dikkat çekmişti. Sezer, şöyle demişti: ‘Son günlerde çok çalınan bir türkü var. Mahsuni Şerif’in Atatürk’e yazdığı, ‘Kurban olam yürüdüğün yollara, kara peçe yakışmıyor kullara’ diyor türküde. CHP toplantılarında çalınıyor. Bu girişim şüphesiz oy için.’ star

Eylem aynı parti farklı olunca!

SEFA Sirmen’in Kur’an kursu açmayı vaat etmesi AK Parti aleyhine açılan kapatma davasını hatırlattı. Zira, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın hazırladığı iddianamede, AK Partili Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun müftülüğün talebi üzerine Kuran’ı Kerim dağıtması suç unsuru sayılmıştı. Ancak aynı şehirde başkanlık yapan CHP’li Sirmen’in de 1993’de Kur’an’ı Kerim dağıttığı, buna karşın soruşturma bile açılmadığı ortaya çıkmıştı.

Kur’an eğitimi temel konumuz

CHP lideri Deniz Baykal, Kur’an kursu konusunu çok önemsediklerini belirtirken, bunun yerel seçim öncesi gündeme gelmesini ise talihsizlik olduğunu savundu. ‘Lailklikte de din öğrenme özgürlüğü vardır’ diyen Baykal, ‘Kur’an eğitimi bizim temel konumuz’ ifadesini kullandı. Baykal, çarşaf açılımının Türkiye’nin yararına olduğunu da kaydetti.

‘Yakında cübbe giyer sarık takar’

DP lideri Süleyman Soylu, Bursa’da ‘Yakın zamanda sayın Baykal’ı eğer imam cübbesi giyip kafasına da imam sarığını takıp en önde namaz kıldırmaya girerken görürseniz şaşırmayın ha! Hiç şaşırmayın’’ dedi.

İŞTE O TÜRKÜ

... Ararım İzini Dolmabahçeden
Bir Daha Dönmez mi Bu Yola Giden
İçimde Sen ,Gözümde Sen
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost

* * *

Kurban Olam Yürüdüğün Yollara
Kara Peçe Yakışmıyor Kullara
Uyan Bak Bizim Hallara
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost

Sevigen: Emrivaki yapmadım

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, çarşaf açılımının mimarı Eyüp Belediye Başkan aday adayı Emin Atmaca’dan rüşvet istediği iddialarına tepki gösterdi. ‘İspat etsinler, gereğini yapmaya hazırım’ diyen Sevigen, dava açacağını söyledi. Sevigen, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na emrivaki organizasyonlar yaptığı iddiasının da doğru olmadığını belirterek, ‘Organizasyonları il başkanı yapıyor. Bugün Kılıçdaroğlu ile birlikteydik. Haberi olmadan benim herhangi bir organizasyon yapmam mümkün değil’ dedi.

CHP’li vekile dayak

CHP’NİN Gazi Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışına katılan İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, bir grup tarafından darp edildi. Soysal, Dörtyol’daki açılışta konuşurken, dışarıda toplanan bir grup seçim bürosunun açılışını protesto etmeye başladı. Dışarı çıkarak protestocularla konuşmak isteyen Soysal ve beraberindeki İmli, tekme ve yumruklarla darp edildi.

aa



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs