şoke etti! | " /> şoke etti! | "/>

En Sıcak Konular

Karar onu da şoke etti!

8 Şubat 2009 09:51 tsi
Karar onu da şoke etti! İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u delil yetersizliğinden tahliye ettiği anlaşıldı. Mahkemenin bu kararı Tolon'da da şoke etkisi yarattı. İşte ayrıntılar...

Tahliye gerekçesi delil yetersizliği

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u delil yetersizliğinden tahliye ettiği anlaşıldı. Mahkeme kararında, Tolon'da ele geçirilen ve tutuklanmasına gerekçe gösterilen 'Ergenekon kitapçığı'nın yayınlanmış belge olduğunu belirtti.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 aydır tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u tahliye ederken sanıkta ele geçirilen 29 sayfalık Ergenekon kitapçığının medyada yayınlandığı için gizli belge olmaktan çıktığını ve delil olamayacağını gerekçe gösterdi. Mahkeme Tolon'a 'terör örgütü yöneticisi' suçlaması nedeniyle yurtdışı çıkış yasağı koydu.

MAHKEME ÖNCEKİ KARARI HATIRLATTI

Tolon'un avukatı İlkay Sezer tarafından, tahliye talebine ilişkin dilekçeyi değerlendiren İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi önceki gün tahliye kararı verdi. Mahkeme kararında Daha önce Tolon'un tutukluluğunun devamına ilişkin aynı mahkeme tarafından verilen kararda "29 sayfadan oluşan Ergenekon yapılanmasının bölümlerini içeren kitap fotokopisinden oluşan belgenin esas alındığı"nı, diğer tutuklama nedenlerinden kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığına dair değerlendirme yapıldığını hatırlattı.

ERGENEKON BELGESİ GİZLİ DEĞİL

Kararda, önceki incelemeden farklı olarak şüphelinin avukatının dilekçesi ile karara esas alınan bu belgenin, daha önce çeşitli basın kuruluşları tarafından haber konusu yapıldığı, MİT'in savcılığa gönderdiği yazıda da belgenin gizliliğinin bulunmadığını bildirdiği hatırlatıldı. Mahkeme, "Kamuca bilinen bu belgelerin fotokopisinin şüphelide bulunmasının önceki karardan farklı olarak tek başına suç örgütüne üye olunduğuna dair veya yönetici olduğuna dair bir delil niteliğinde bulunmadığı"na hükmetti. Mahkeme, 'Ergenekon belgesiyle ilgili tutuklama nedenine ilişkin gerekçenin, sunulan bu deliller karşısında artık kuvvetli bir delil olarak değerlendirilemeyeceği"ni belirtti.

YURTDIŞI YASAĞI YÖNETİCİLİKTEN

Tahliye kararı verirken Ergenekon belgesinin artık delil niteliği taşımadığına kar veren mahkemenin, örgüt yöneticiliğinden Tolon'a yurtdışı çıkış yasağı koyması ise dikkat çekti. Kararda, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığı belirtilerek "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildiği belirtildi.


Karar onu da şoke etti

GATA Haydarpaşa Hastanesi'nde tedavisi süren emekli orgeneral Hurşit Tolon'u ziyaret eden Harp Akademisi'nden devre arkadaşları Çetin Güçerdem ve Nami Ay çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Güçerdem, "Hurşit Tolon'un durumu şu anda iyi. Morali çok iyi. Kilo kaybı var. Tahliyesini gece 23.00 sıralarında öğrenmiş, şok olmuş" dedi.

yenişafak



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,447 µs