Her açıdan skandal! | " /> Her açıdan skandal! | "/>

En Sıcak Konular

Her açıdan skandal!

8 Şubat 2009 18:10 tsi
Her açıdan skandal! Ruhat Mengi'nin Star TV'de sunduğu "Her açıdan" isimli program tartışma konusu, konukları ve konukların inanılmaz görüşleriyle tam bir skandala sahne oldu.

6 kişinin katıldığı programda cami ve Kur'an kursu rahatsızlığı da tavan yaptı. İşte programdan inanılmaz diyaloglar...

KAMER GENÇ: MUHALEFET DE DİN ÜZERİNDEN SİYASET YAPSIN

"Tayyip Erdoğan oğlunu evlendirdiği zaman ne kadar para topladın dedik açıklamadı. Dünyanın parası toplandı. Alışverişleri var, ihaleleri var. Osman Pepe'nin oğlu, 500 milyon dolarlık tersane aldı. Enerji Bakanı'nın kızıyla evli. Dini alet ederek siyaset yapacaksa Ana Muhalafet de yapsın. Bütün yeteneksizliğine, bütün yetersizliğine rağmen dini siyasete alet ederek buralara geldi."

RUHAT MENGİ BAKIN ORTALIĞI NASIL KIZIŞTIRIYOR

"Kaçak Kur'an kurslarına Başbakan destek verdi. Size dinsiz derler dedi. Bugün de diyor ki neden dini siyasete alet ediyorsunuz? Ben AKP'ye nasıl dini siyasete alet ediyorsunuz diyorsam CHP'ye de derim. Ben gazeteciyim derim. Ecevit'e oy verenler arasında başörtülüler yok muydu? Öyle bir ortam çıktı ki, laikliğe inananlar dine uzak, inanmayanlar yakın, başörtülüler dine yakın, olmayanlar dine uzak. Böyle bir şeyi Sayın Baykal ezber bozmak olarak nitelendirdi. Biz eleştirilerimizi yapacağız, sizler açıklamalarınızı yapacaksınız."

BATUM BAYKAL'I İZLEMİŞ, KULAKLARINA İNANAMAMIŞ

"Baykal'ı izledim ve kulaklarıma inanamadım. ülkenin asıl sorunları dururken Kur'an kurslarının açılmasının neden önemli olduğunu anlatıyordu. Ben buna konu olan Sayın Başkan'ın bile bunu yapmak istediğine ihtimal vermiyorum."

BAKIN SİRMEN'İN AMACI NEYMİŞ!

Kur'an Kursu açılımının mimarı CHP'li Sefa Sirmen ise, konunun tamamen kendisinin dışında geliştiğini iddia etti ve bakın kendisini nasıl savundu: "Bizim projemizin kapsamı her mahalleye Kur'an kursu değil, mahalle evlerinin içinde böyle bir hizmet. Ben de üzülüyorum, böyle önemli meseleler varken böyle konuların konuşulmasına üzülüyorum."

Mengi'nin, Başbakan Erdoğan'ın siyaset ve din ile ilgili yorumunu hatırlatması üzerine Sirmen, "Önümüzdeki 5 yıl ne yapacağımızı anlatan broşürlerimiz var. Yüzlerce projemizin içinde burada mahalle projeleri diye bir bölümün altında mahalle evleri projesi ve izinde farklı başlıklar var ve sonunda da Kur'an Kursları var. Bu konuyu ben çıkartmadım ortaya. Bir sürü baskılara rağmen ben muhalefette 3 dönem başkanlık yaptım. Bunun için Kur'an'ın doğru öğrenmesi çok önemli. Ben farklı alanlara çekilmesine engel olmaya çalışıyorum. Diyanet yapmıyor, Cami dernekleri yapıyor. Ne oluyor, izinsiz açılıyor. Diyanet şu anda hoca gönderiyor ve ona ücret ödüyor. Ben CHP'den belediye başkanı seçildim ama herkesin belediye başkanı olacağım. Sen orada bilgisayar kursunu koymuşsun, müftülük de Kur'an Kursu açalım demiş ona imkan vermeyelim öyle mi, öyle mi istiyorsunuz? Mekan varsa, burası Kur'an kursu'dur diye bir zorunluluğumuz yok. İhtiyaç varsa diyoruz. Bu yerel bazda bir söylem. Bu, partimizin bir programı değil, benim kendi programım. Olayın şekli farklı."

GÜRTUNA ÖYLE BİR CÜMLE SARFETTİ Kİ!

Eski İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna da AK Parti'yi hedef aldığı konuşmasında ilginç bir Bizans örneği verdi: "Türkiye'nin ortamına bakıyorum, tartışılan konularının hiç birisinin Türkiye'nin net sorunlarıyla alakasının olmadığını görüyorum. Türkiye'nin dışında 22 ülke psikolojik operasyon yapıyor. Türkiye'yi kendi rotasından çıkarmak ve operasyon yapan ülkenin rotasına sokmak. Bunun en iyi yolu da, varolan gündemi kendilerinin belirlemesi. İstanbul'un fethi gerçekleşirken Bizans'ın aristokrasisi meleklerin cinsiyetini tartışıyordu. Türkiye'nin gidişi ile alakası olmayan bir tartışma ortamındayız. Bu oyunlar Türkiye üzerinde oynanıyor. Türkiye'nin tekstili, tarımı bitmiş. 35 milyon insan ekmek yiyor bu alanlardan. Kobiler bitmiş. Türkiye'nin borcu 500 milyar doları aşmış. Türkiye'de sorunlar dağ gibi büyürken çözüm ortaya çıkan ortamda yönetilemez hale geliyor Türkiye. İki karpuz bir koltuğa sığmaz. Kafasını yemeye endeksleyen birinin proje üretme kaygısı olamaz. Koltuk hırsına girmiş olan bir yapı, asla bir şey yapamaz. Yağma kültürünün oluştuğu ortamda bir hizmet olmaz. Bunun bedelini bağımlı hale gelerek ödüyoruz. Tehlikeli bir yapı var. Osmanlı'nın dünkü tarihi derstir. Biz Osmanlı'nın son döneminde bugünkü topraklarımızın 17 katı toprak kaybettik. Ahlaki çöküntü yağma kültürünü beraberinde getiriyor. Soygun ortamı varsa asla iş yoktur. Sorun vardır. Türkiye haçlı döneminde bile bu kadar yağmalanmadı. Benim dönemimde bir tek yeşil alan imarı yapılmamıştır. Bir tek kaçak yapı yaptırılmamıştır."

BUDAK'IN KUR'AN KURSU RAHATSIZLIĞI

DİSK'e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak da, Kur'an Kursu açılımı ile ilgili rahatsızlığını "bu söylem sadece Kocaeli'de kalmalı" sözleriyle dile getirdi. Camilere mi ihtiyaç var, okullara fabrikalara mı ihtiyaç var. Her tarafta camiler var. Bir yerde 3 cami birden olur mu?"

samanyoluhaber



Bu haber 1,361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,822 µs