En Sıcak Konular

FenerDeutsche halka açılamadı!

0 0 0000 00:00 tsi
FenerDeutsche halka açılamadı! Fenerbahçe Türk halkına açılamadı. Çünkü Fenerbahçe'nin halka açık hisselerinin neredeyse tamamı yabancıların eline geçti. Bu yabancı firma Almanya merkezli. Bu haberin hemen sonrasında Fener 100. yılını Almanya'da kutlayacağını açıkladı.

Türkiye'de en fazla taraftara sahip olduğu iddia edilen Fenerbahçe'nin halka açık hisselerinin neredeyse tamamı yabancıların eline geçti. Futbol takımlarının borsadaki hisselerine yaptığı yatırımla gündeme gelen uluslararası yatırım fonu QVT'nin ardından dünyanın en büyük yatırım bankalarından Deutsche Bank da cuma günü yaptığı açıklamada, sahip olduğu Fenerbahçe hisselerinin şirket sermayesine oranının yüzde 9,79'a ulaştığını bildirdi. QVT de 28 Kasım'da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderdiği yazıda, Fenerbahçe'nin yüzde 4,84 hissesine sahip olduğunu açıklamıştı. Böylece Deutsche Bank ve QVT, Fenerbahçe'nin borsadaki şirketi Fenerbahçe Sportif'in yüzde 14,63'üne sahip oldu. Yani yüzde 15'i halka açık olan Fenerbahçe'nin borsada işlem gören hisselerinin yüzde 97,47'sini yabancılar ele geçirdi.
     
Hepsi QVT'nin hissesi mi?

Ancak Fenerbahçe Sportif'in takas dökümüne bakıldığında hisselerdeki yabancı payının yüzde 97,47 yerine yüzde 65 seviyesinde olduğu görülüyor. QVT, 28 Kasım'da yaptığı açıklamada 1 milyon 210 bin lot Fenerbahçe hissesine sahip olduğunu ve bunun da şirket sermayesine oranının yüzde 4,84'e denk geldiğini bildirmişti. Deutsche Bank'tan cuma günü yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Deutsche Bank Londra olarak Fenerbahçe hisselerinde 1 milyon 213 bin lotluk alış işlemi gerçekleştirdik. Bu işlemin sonucu olarak Deutsche Bank ve onun iştiraki kuruluşların, Fenerbahçe'nin sermayesinin yüzde 9,79'unu temsil eden 2 milyon 447 bin lot hisse senedine sahip bulunmaktadır." Bu açıklamadan Deutsche Bank'ın son alım işleminden önce şirket sermayesinin yüzde 4,94'sına karşılık gelen 1 milyon 234 bin lotluk Fenerbahçe hissesine sahip olduğu ortaya çıkıyor. İşte bu hisselerin ilk olarak Deutsche Bank bünyesinde kurulan ancak daha sonra ayrılan QVT'ye ait olduğu iddia ediliyor. Eğer Deutsche Bank'ın açıkladığı yüzde 9,79'luk Fener hisseleri içinde yüzde 4,84'lük QVT'nin de payı varsa bu takas dökümünde doğruluyor.

QVT Financial Ortağı ve CEO'su Angelo Moskov ise bu konuyla ilgili olarak yönelttiğimiz sorularla ilgili yorum yapmayacağını söyledi.
     
QVT nerede, Deutsche orada

Galatasaray'ın da borsadaki şirketinin yüzde 14,87'sine başka bir ifadeyle halka açık hisselerin yüzde 40,2'sine sahip olan QVT, Galatasaray Sportif'teki alımlarına devam ediyor. Gelirlerden oluşan Galatasaray Sportif ile giderlerin yer aldığı Futbol A.Ş.'nin birleşmesine "temettü miktarı düşer" gerekçesiyle karşı çıkan QVT, geçen ay yaptığı basın toplantısında Trabzon hisselerinde de yatırımlarının bulunduğunu açıklamıştı. Ancak QVT'den Trabzon hisselerinde yaptığı işlemlerle ilgili şu ana kadar hiçbir açıklama gelmedi. Gerçi bir yatırımcının, elinde bulunan hisselerin şirketin sermayesine oranının yüzde 5'in altında olması halinde borsaya bildirim yapma zorunluluğu yok. Fakat Deutsche Bank, 30 Kasım'da İMKB'ye gönderdiği açıklama, sahip olduğu hisselerin Trabzon'un sermayeye oranının yüzde 5,06'ya ulaştığını bildirdi. Dolayısıyla Trabzon hisselerindeki Deutsche Bank alımlarının da yine QVT adına yapıldığına yönelik soru işaretleri oluştu.

Benzer bir gelişme Reysaş Lojistik hisselerinde de gerçekleşti. Reysaş hisselerinde alım yapan QVT, 28 Kasım'da İMKB'ye gönderdiği açıklamada Reysaş'ta yaptığı satışlar sonucunda sahip olduğu hisse tutarının şirketin sermayesinin yüzde 4,80'ine indiğini belirtti. 30 Kasım'da Deutsche Bank da yaptığı açıklamada, sahip olduğu Reysaş hisselerinin sermayeye oranının yüzde 6,29 olduğunu bildirdi.

 

F.Bahçe'nin 100. yıl kutlamaları Hamburg'da yapılacak


Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Almanya'nun Hamburg kentinde bu akşam bir gala yapılacak.

Hamburg Fenerbahçeliler Derneği tarafından Grand Elysee Hoteli'nde yapılacak olan galaya katılmak için Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen ile birlikte Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ve İdari Menejer Volkan Ballı Hamburg'a geldi.

Ali Şen, Hamburg Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ile biraraya gelerek uzun süre sohbet etti.
 

Referans Gazetesi - Hürriyet



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs