En Sıcak Konular

Siirtli yeni medya patroniçesi

0 0 0000 00:00 tsi
Siirtli yeni medya patroniçesi TGRT'yi Fox TV'nin sahibi Murdoch ile ortaklaşa alan Ahmet Ertegün'den sonra kanalın yeni sahibi bulundu. Yeni patroniçe Başbakan Erdoğan ile Ertegün'ü ABD'de bir iftar yemeğinde tanıştıran isimdi. Dahası Egemen Bağış'ın yakın arkadaşı.

AHMET Ertegün'ün ani ölümü sonrası dünya medya imparatoru Rupert Murdoch, Türkiye'deki yeni ortağını buldu: Lale Cander... Türkiye'nin en iyi kadın avukatları arasında gösterilen Cander, ABD'li firmalara danışmanlık yapıyor.

YENİ ALIMLAR CANDER İLE

YABANCILAR yasa gereği medya şirketlerinin en çok yüzde 25'ini alabiliyor. Bu nedenle Murdoch'un, TGRT'de çoğunluğu korumak için yeni bir Türk ortağa ihtiyacı oldu. Ve Ertegün'ün hisseleri yeni yılda Cander'e geçecek.

EMİNE HANIM'IN HEMŞEHRİSİ

LALE Cander, Erdoğan'ın eşi Emine Hanım ile hemşehri. Siirt'e okul yaptırdı, fakir öğrencilere kıyafet dağıttı, bu nedenle de yörede tanınan bir isim. Geçtiğimiz martta da Erdoğan ve eşi ile Siirtspor gecesine katılmıştı.

Murdoch, Türkiye'de Cander ile büyüyecek. TGRT'de tartışılan Ahmet Ertegün hisseleri Avukat Lale Cander'e devredildi. Konu hakkında yorum yapmayan Cander, Emine Erdoğan'ın hemşerisi. Aynı zamanda Başbakan'ın danışmanı Egemen Bağış'a da yakın

TGRT'yi Fox TV'nin sahibi Rupert Murdoch ile ortak satın alan Ahmet Ertegün'ün ölümünün ardından ortaya çıkan belirsizlik ortadan kalktı ve Ertegün'ün hisselerinin tamamı Avukat Lale Cander'e devredildi. Önümüzdeki günlerde bu konuya dair Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) bilgi verilecek. Cander, AKŞAM'ın ısrarlı aramalarına rağmen konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı ve konunun henüz netleşmediğini dile getirdi. Söz konusu hisse devri ABD'li medya devi Murdoch'un Türkiye'de bundan sonra yapacağı yatırımlarda Cander'i partner seçeceğinin de önemli bir işareti. AKŞAM Gazetesi yazarı Oray Eğin, 20 Aralık 2006 tarihli köşe yazısında Ertegün'e ait hisselerin Lale Cander'e devredileceğini Türk basınında ilk kez dile getirmişti. Eğin yazısında, 'Kulaktan kulağa yayılan isim Avukat

Lale Cander. Ahmet Ertegün'ün Türkiye'deki danışmanı olarak bilinen Cander, ülkenin kuvvetli avukatlarından biri. Cander'in ayrıca bir inşaat firması da var. Ancak asıl özelliği Türkiye'ye yatırım yapacak Amerikalı şirketlere burada yol gösteren en önemli kişi oluşu' ifadelerini kullanmıştı.

BAĞIŞ İLE YAKIN ARKADAŞ

TGRT'nin müstakbel patroniçesi Avukat Lale Cander, Başbakan Erdoğan'a da yakın bir isim. Aslen Siirtli olan Cander, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da hemşerisi. Siirt'e lise yaptıran Cander, geçtiğimiz aylarda yapılan Siirtspor'un gecesine de katılmıştı. Geceye Erdoğan'ın danışmanı Egemen Bağış da katılmıştı. Zaten kulislerde Avukat Lale Cander, Başbakan Erdoğan'ın yakın çevresinde yer alan Egemen Bağış ve Ömer Çelik'le de sıkı ilişkiler içerisinde olan bir isim olarak konuşuluyor. Cander, ABD'deki firmalara Türkiye'de danışmanlık yapıyor.

ABD'DE BAĞLANTILARI VAR

10 yıl Ertegün'ün Türkiye danışmanlığını yapan Cander, bir dönem eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in çantayla Türkiye'ye 650 bin mark soktuğu iddiasıyla açılan davada görev almıştı. Cander'in avukatlık bürosu dışında bir de Arsenur isimli inşaat firması var. Firma, Siirt'te 16 derslikli kapalı spor salonu ve yüzme havuzu bulunan 3 milyon 500 bin YTL'lik okul inşaatı yapıyor. ABD'de, özellikle Washington'da hükümet çevrelerinden pek çok kişiyi tanıyan Cander, Erdoğan'ın ABD'ye yaptığı ziyaretlerde Erdoğan ile Ertegün'ü buluşturan isim olarak biliniyor. Cander'in zamanında Mesut Yılmaz'a yakın olduğu da dile getiriliyor.

Yabancı payı % 25'i geçmiyor, yeni partner

3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanun şöyle:

g) Özel radyo ve televizyon yayın kuruluşlarının hisse senetlerinin halka arzında Sermaye Piyasası Kanunu'na göre SPK'dan izin almadan önce Üst Kurulun onayının alınması şarttır.

h) Bir özel radyo ve televizyon yayın kuruluşunda yabancı sermayenin payı ödenmiş sermayenin % 25'ini geçemez.

ı) Bir özel radyo ve televizyon yayın kuruluşunda ortak olan gerçek veya tüzel yabancı kişi bir başka radyo ve televizyon kuruluşuna ortak olamaz.

Akşam



Bu haber 1,391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,280 µs