En Sıcak Konular

Gözler yeni linyit sahalarında

0 0 0000 00:00 tsi
Türkiye'nin enerji ihtiyacının ”yerli kaynaklardan” karşılanması kapsamında, 800 milyon ton işlenebilir rezerv bulunan 8 saha, önümüzdeki yıllarda kademeli olarak Türkiye'nin enerji üretimine katkı sağlayacak.

8 ayrı bölgede kurulacak termik santrallarla, yılda 10 milyar kilovatsaatin (KWH) üzerinde enerji elde edilecek.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü uhdesinde bulunan ve özel sektör tarafından elektrik üretimi amaçlı olarak mevcut enerji sistemine katkı sağlayacak sahalara ilişkin ihale programı da sürdürülüyor.
Toplam 800 milyon ton rezerve sahip bulunan linyit sahalarının en büyük bölümü Adana-Tufanbeyli'de bulunurken bu saha ile ilgili yapılan tespitlerde 214 milyon ton işletilebilir rezerv tespit edildi. Adana-Tufanbeyli sahasını, 129 milyon ton işletilebilir rezervle Tekirdağ-Saray, 51 milyon ton rezervle Çankırı-Orta sahaları izlerken, Bingöl-Karlıova, Bolu-Göynük ve Bursa-Davutlar'da ise 39 milyon ton işletibilir linyit rezervi bulunuyor.

Yine TKİ Genel Müdürlüğünün önümüzdeki dönem için programına aldığı Manisa-Eynez ile Kütahya-Derin sahalarında da toplam 400 milyon ton işletilebilir kömür rezervi bulunuyor.

8 BÖLGEDE 2.300 MW ENERJİ SANTRALI KURULACAK

Özel sektöre açılarak ihaleleri TKİ tarafından sürdürülen söz konusu sahalarda kurulu gücü 2 bin 300 MW olan linyit kömürüne dayalı enerji santralı kurulacak.

Kömür rezervi potansiyeline göre en yüksek güce sahip olacak santral 600 MW ile Adana-Tufanbeyli'de kurulacak. Bu santralı aynı güç kapasitesi ile Manisa-Eynez, 300 MW kurulu güçle Tekirdağ-Saray termik santralleri izleyecek.
TKİ'nin yürüttüğü programa göre, Çankırı-Orta'da 100, Bolu-Göynük'te 160, Bingöl-Karlıova'da 100 ve Bursa-Davutlar'da ise 160 mw kurulu gücünde enerji santralı özel sektör tarafından kurularak işletmeye alınacak.
 

Hürriyet



Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,160 µs