En Sıcak Konular

Sefa çok gergindi!

0 0 0000 00:00 tsi
Sefa çok gergindi! İzmit'i susuz bırakan kim? Dün gece bunun yanıtı arandı. Bir televizyon programına katılan Sefa Sirmen gazetecilerin soruları yüzünden değil, konunun hassasiyetinden soğuk terler döktü. Ancak Sefa yine de kendisini savunmayı ihmal etmedi.

Televizyonda yayınlanan Basın Klübü programına katılan Sefa Sirmen, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin kendisini sıkıştırmadığı, hatta İzmit'ten gelen gazetecinin adeta çanak sorular sorduğu Sirmen'in bir hayli sıkıntılı olduğu gözlendi. Sürekli su içen Sirmen, sık sık önündki kağıtları düzeltti.

Sirmen Belediye Başkanı olduğu dönemde İzmit’in büyük su sıkıntısı içinde olduğunu belirterek dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın “bir 30 yıl daha bekleyemeyiz bu konu acil” dediğini aktardı. Sirmen, Özal’ın Gama inşaatın patronuyla konuşarak “Kredi bul, bu barajı tamamla” dediğini de iletti Sirmen, “Bu projede Cevdet Sunay'dan Turgut Özal'a, Süleyman Demirel'e kadar herkesin imzası vardır. Bizimle bir ilgisi yok. İhaleyi DSİ yaptı” diye konuştu.

Dokunulmazlığım kalksın

Yolsuzluk konusunda hiçbir endişesi olmadığını ifade eden Sirmen, milletvekilliğinden istifa ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne adaylığımı koyduğunu anımsattı. Sirmen, “1 milyon 400 bin oy aldım. Bir çekincem olsa milletvekilliğini bırakıp belediye başkanlığına adaylığımı koymazdım. AKP yarın benim dokunulmazlığımı kaldırsın” diye konuştu. Ancak Sirmen "dokunulmazlığınız kaldırılmıyorsa istifa ediin" teklifini kabul etmedi.

Sirmen, Yuvacık’la ilgili Meclis araştırma komisyonunun da taraflı olduğunu savundu. “Zaten AKP'nin bölge vekillerinden oluşturulmuştur” diyen Sirmen’e yanıt TBMM Yuvacık Barajı Araştırma Komisyonu Başkanı Muzaffer Baştopçu’dan geldi. Baştopçu şöyle konuştu:

“Bizim raporumuzda her şey bilgi ve belgelere dayalı olarak yapılmıştır. Yatırım Maliyeti 460 milyon dolara planlanan proje 864. milyon dolara çıkarılmıştır. Bu baraj bize 4 milyar dolara malolacaktır. Gerçek maliyeti 250 milyon dolardır oysa. Sefa Sirmen bile bile orda şov yapıyor. 148 tane milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebi dönem sonuna bırakılmıştır.”

iyibilgi.com



Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs