En Sıcak Konular

Rusya Gürcistan'dan çekildi!

0 0 0000 00:00 tsi
Rusya Gürcistan'dan çekildi! "Açık toplum" 2008 Rus seçimi öncesi "Kasparov hamlesini" yapıyor... Türkmenbaşı'nın cenazesi "enerji savaşına" dönüşüyor... Ukrayna'da "turuncu devrim" gün sayarken, bugün Rusya Gürcistan'dan çekiliyor.

Kafkaslar yeniden ısındı. Aslında bu durum pek yeni değil. Soğuk Savaş sonrası Rusya'nın bölgeden çekilmesi için bundan beş yıl önce başlayan "renkli devrim rüzgarı" bölgede ters bir etki yaratmaya başlarken, önümüzdeki iki sene boyunca tansiyonu yüksek gelişmelerin yaşanması olası.

Rusya Gürcistan'dan çekildi!

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki Rus karargahının tamamen boşaltıldığı kaydedildi. Tiflis'teki Rus karargahının komutanı Andrey Popov yaptığı açıklamada, karargahta görev yapan Rus askeri personelinin, belirlenen takvim çerçevesinde bugün Gürcistan'dan ayrıldığını söyledi. Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Levan Nikoleişvili de "Rus askerlerinin, Tiflis'i terk ettiği günün, Gürcistan için tarihi zafer günü olduğunu" belirtti.

Taraflar arasında varılan nihai anlaşmaya göre Gürcistan topraklarındaki diğer Ahılkelek ve Batum üslerinin en geç 1 Ocak 2008 tarihine kadar tamamen kapatılması öngörülüyor.

2008 Seçimleri öncesi Kasparov hamlesi!

Rusya 2008 yılında Devlet Başkanlığı seçimlerine gidiyor. Putin'in anayasa gereği üçüncü kez katılamayacağı seçimler, Rusya'da "demokrasinin gelişmesini" isteyenlerin iştahını kabartıyor. Özellikle Rus ajan Litvinenko'nun Londra'da zehirlenerek öldürülmesinden sonra tekrar gündeme gelen Rusya ve demokrasi ilişkisi geçtiğimiz haftalarda ünlü satranççı Kasparov'un harekete geçmesi ile tartışma konusu olmuştu.

BBC: Türk-Gürcü anlaşması önemli

BBC, Türkiye ile Gürcistan arasında yapılan gaz anlaşmasının iki açıdan çekici olduğunu belirterek Gürcistan'ın maliyetlerini hafiflettiğini, Rusya'ya olan bağımlığını azalttığını belirtti.

Türkiye ile Gürcistan arasında yapılan gaz anlaşması, yurt dışında da ilgi uyandırdı. BBC, gaz anlaşmasının iki açıdan çekici olduğunu belirterek Gürcistan'ın maliyetlerini hafiflettiğini, Rusya'ya olan bağımlığını azalttığını belirtti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Rus gazı için ödediği fiyatı bir kat artırmaya zorlanan Gürcistan ile Türkiye arasında yapılan gaz anlaşmasını değerlendirdi. Gürcistan'ın hala önemli ölçüde Rus gazına bağımlı olduğuna dikkat çeken BBC, Gürcistan'ın 2007 yılında Türkiye'den 800 milyon metreküp gaz alacağını açıkladığını, bunun da ihtiyacının yarısına yakın bir bölümünü oluşturduğunu kaydetti.

iyibilgi.com



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs