En Sıcak Konular

"İnanılmaz ihale yolsuzluğu" iddiası!

0 0 0000 00:00 tsi
Tarım Bakanlığı’na bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde görülmemiş bir ihale yolsuzluğu yaşandı. İddiaya göre trilyonluk ihalenin yapıldığı binanın kapısında katılımcı firmalardan biri diğerinin evrakını yırttı ve ihaleyi aldı. Evrakı yırtan firma

Ankara dışında ilk ihale

Tarım Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Iğdır Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz Ekim ayında ilginç bir ihaleye sahne oldu. O güne dek Ankara’da yapılagelen Tapulaştırma ihalelerinin Ankara dışındaki ilk mekanı olarak seçilen Iğdır’da, 18 Ekim 2006 günü yapılan Daphan Ovası Arazi Tapulaştırma Projesi ihalesi olaylı geçti.

Önce para teklif ettiler

İhaleden bir gece önce, katılımcılardan Asıl Ltd.’in yetkilileri Aktaş Mühendislik-Kuyrukçuoğlu Mühendislik ortaklığına otelde ihaleden çekilmeleri için 25 bin YTL teklif ettiler. Teklif reddedildi. Ancak, ihaleden çekilme teklifini reddeden firmayı ertesi gün bir sürpriz bekliyordu.

Evrakı yıttılar

Polisin hiçbir tedbir almadığı ihale binasının kapısında bekleyen Asıl Ltd’nin adamları Aktaş-Kuyrukçuoğlu firmasının yetkililerinin elindeki ihale teklif evrakını ihaleye 5 dakika kala alıp yırttı. Aktaş-Kurukçuoğlu yetkilileri derhal İhale komisyonu’na bir dilekçe yazdı. İhaleye 2 dakika kala dilekçe Komisyona verildi ancak Komisyon ilgisiz kaldı. Firma yetkileri soluğu 15 dakika içinde il savcısının yanında aldı. Savcı, firma yetkilerinin emniyet güçlerine yönlendirdi. Ancak, Emniyet de konunun takipçisi olmadı.

İhale ise ne evrakı yırtan Bakan Eker’in hemşehrisi Diyarbakırlı Eşref Keleş’e ait Asıl Ltd. şirketine, ne de evrakı yırtılan Aktaş-Kuyrukçuoğlu’na kalmadı . Sahara adlı üçüncü bir firma ihaleyi aldı. Ancak, iki gün sonra ihale bu firmadan “evrakında eksiklik” olduğu gerekçesiyle alınıp rakibinin evrakını yırtan Asıl Ltd.’ye verildi.

Aradaki fark 1 trilyon

Evrakı yırtıldığı için ihaleye giremeyen Aktaş-Kuyrukçuoğlu ortaklığının teklifi 1.450 YTL (bir trilyon 459 milyar TL) iken, ihale 2.600 YTL (2 trilyon 600 milyar TL) teklif veren firmaya kalmış oldu.

Evrakı elinden alınıp yırtılan Aktaş-Kuyrukçuoğlu ortaklığı işin peşini bırakmadı. Ankara’ya dönen firma yetkilileri Kamu İhale Kurumuna ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na dilekçeyle başvuruda bulundu. Aldıkları yanıtta, 300 bin YTL (300 milyar TL) teminat yatırmaları halinde konunun incelenebileceği bildiriliyordu. Bu miktarda nakit bulunmadığı için firma teminatı yatıramadı. Son çare olarak Başbakanlığa başvuruldu. Ancak, Başbakanlık da konuya ilgi göstermedi.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün Tapulaştırma ihalesiyle ilgili yanıt bekleyen sorular var.

Her şeyden önce, Ankara’da yapılan ihaleler niçin birden bire bir bölge müdürlüğüne kaydırıldı?

İhale komisyonuna başkan olarak niçin hayatında ihale yapmamış bir isim seçildi?

İhale mekanında niçin polis güvenlik tedbiri almadı?

Komisyon ihaleye 5 dakika kala teklif zarfının rakip firma tarafından yırtıldığı yönünde dilekçe veren firmayı niçin dikkate almadı?

İhaleyi alan firmanın sahibinin Tarım Bakanı Mehdi Eker’le hemşehrilik dışında da ilişkisi var mı?

Not: Bu iddia 8 Sutun adlı sitede ortaya atıldı.



Bu haber 1,435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs