En Sıcak Konular

Arınç: Aşçı 'ölüm orucunu' bırakmalı

0 0 0000 00:00 tsi
TBMM Başkanı Bülent Arınç, F tipi cezaevlerini protesto amacıyla 265 gündür “ölüm orucunda” bulunan avukat Behiç Aşçı'nın durumuna işaret ederek, “İsteğimiz, Behiç Aşçı'nın 265 gündür devam eden direncinin, yani 'ölüm orucu' diye isim ko

Arınç, Dolmabahçe Sarayı'nda Behiç Aşçı'nın ailesi ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini kabul ederek bir süre görüştü. Görüşmede bir konuşma yapan Arınç, Behiç Aşçı'nın, 265 gündür kendisinin “ölüm orucu” olarak adlandırdığı bir direnişi sürdürdüğünü belirtti.

Geçen süre içinde Behiç Aşçı'nın hayatının tehlikeye girdiğini vurgulayan Arınç, kutsal bir hak olan yaşama hakkının herkes için geçerli olduğunu söyledi.

Bir avukatın, hayatını hiçe sayarak bir konu üzerinde ısrarla durduğunu dile getiren Arınç, buna millet egemenliğinin toplandığı Meclis'in duyarsız kalmasının mümkün olmadığını ifade etti. Arınç, eylemin Behiç Aşçı'nın hayatını tehlikeye soktuğunu yineleyerek, “Vakit geçirmeden bu konu üzerinde duyarlılık gösterilmelidir. Behiç Aşçı, bir an evvel bu ölüm orucunu bırakmalıdır” dedi.

Ölüm orucuna son verilmesi durumunda Aşçı'nın sağlığına yeniden kavuşabileceğini kaydeden Arınç, şöyle devam etti:

“Kendince haklı olan bu mücadele, toplumda yankı bulacak ve dikkati çekmek istediği konu üzerinde daha büyük bir duyarlılık oluşabilecektir. Adalet Bakanlığı ve Meclis'in harekete geçmesi için ortaya koyduğu direnç, bence görevini tamamlamıştır. Bu konuda Meclis Başkanı olarak ben arkadaşımızın bir an önce yaşama hakkına saygı gösterilmesi, kendisinin öncelikle bu saygıyı taşımasını arzu ediyorum. İsteğimiz, Behiç Aşçı'nın 265 gündür devam eden direncinin, yani 'ölüm orucu' diye isim koyduğu olayın bitirilmesidir. Bir bayram arifesinde olduğumuzu da düşünerek arkadaşımızın toplumun düşüncesini ve ortak duyarlılığını dikkate almasını istiyoruz. İsteğimiz, ölüm orucuna bir an önce son vererek, sağlık şartlarının yerine getirilmesidir. Bu yapılabildiği takdirde konu üzerindeki çalışmayı Ocak ayının ilk haftasında başlayarak bir heyet marifetiyle sürdüreceğimizi söylemek istiyorum.”

Basının konuya geniş ilgi göstermesine de işaret eden Arınç, gösterdiği insani duyarlılık nedeniyle basına teşekkür etti. Arınç, “Dileriz ki, Behiç Aşçı'nın bugün bu talebimizi dikkate alarak 'Ölüm orucuna son veriyorum' demesi, toplumu rahatlatacaktır” dedi.


Hürriyet


 
 
 
 



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,944 µs