En Sıcak Konular

ABD, Genelkurmay'ı baskı altına aldı!

0 0 0000 00:00 tsi
ABD, Genelkurmay'ı baskı altına aldı! Geçtiğimiz haftalarda Genelkurmay'da bir toplantı yapılmış, Amerikalılar Genelkurmay yetkililerine İran'ın "Londra'yı vurabilen" füzeleri ile iglili bilgi vermişti. Şimdi Genelkurmay 2. Başkanı Saygun İsrail'de... Konu: İran'ın füzeleri!

Türkiye'de ilginç gelişmeler oluyor. Son günlere kadar İsrail'e "Kuzey Irak'taki etkinliği" dolayısıyla ateş püskürülüyordu. Hatta ABD ile ilişkiler Kürtler yüzünden gerilmiş, Türkiye her fırsatta PKK ve Kerkük ile ilgili kaygılarını dile getirmişti. Türkiye'nin klasik stratejik tercihi olarak bu esnada teröre karşı İran ile işbirliği koşulları aranmış, hatta ortak operasyonlar düzenlendiği ve sınırdaki iki valilik arasında doğrudan hat kurulduğu belirtilmişti.

Ancak bu gelişmelerin tersi yönüne işleyen açılımlar da yapılmıyor değil. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'ta Türk-Amerikan-İsrail özel kuvvetlerinin ortak operasyon yaptığına dair görüntüler bir internet sitesinde yayınlanırken, bugünlerde ABD,Türk Genelkurmayını İran konusunda ablukaya almışa benziyor. Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen bir toplantıda, Amerikalı subaylar Türk meslektaşlarına İran'ın füzeleri ile ilgili brifing verirken, bugün Genelkurmay 2. Başkanı Org. Saygun İsrail'de konuyu ele almak için bir dizi temaslarda bulunuyor.

Uzman heyet gitti

Alınan bilgiye göre, Tel Aviv'de İsrail Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nda gerçekleşecek görüşmelerde, Orgeneral Saygun'a Ankara'dan gelen terörizm, savunma sanayisi, istihbarat ve harekat konularında bir askeri ekip eşlik edecek. İsrail ve Türk taraflarının ayrıntılı birer stratejik analiz brifingi vereceği toplantılarda, terörizmle mücadele kapsamında istihbarat paylaşımı, istihbarat uydularından elde edilen sonuçlar ve radikal dinci terör değerlendirilecek.

Ortak tehdit algılamaları kapsamında bölgede İran'ın Şahap serisi füzelerinin geldiği aşama, menzil etkin alanları ve İran'ın nükleer kapasitesini silahlarında kullanabilme olasılıkları ile ilgili de görüşlecek Şahap füzeleri Milli Güvenik Siyaset Belgesi'nde ana endişelerden biri olarak gösterilmişti. Türk-İsrail ve Amerikan Deniz Kuvvetleri'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Güvenilir Denizkızı (Reliant Mermaid) tatbikatının takviminin de görüşüleceği toplantılar iki gün sürecek.

iyibilgi.com



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs