En Sıcak Konular

"Kaçmayın, masaya oturun!"

0 0 0000 00:00 tsi
TMSF, Demirel'e karşı hukuk savaşını kazandı. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk Göltaş’taki hukuk savaşını kazandıklarını belirterek, Demirel'i masaya davet etti: "Gelin, konuşalım!"

Demirel Ailesi’nin yürütmeyi durdurma kararını iptal ettirerek Göltaş Çimento’yla ilgili hukuk savaşında bir adım öne geçen TMSF’nin Başkanı Ahmet Ertürk’ten, “Bundan sonra beklentimiz grubun diğerleri gibi masaya oturup Fon ile müzakere başlatması” açıklaması geldi.

FARKLI ÇÖZÜM ARIYORLAR
Göltaş Çimento ile ilgili 2’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmenin durdurulması kararı için Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptıkları iptal başvurusunun kabul edilmesinin ardından konuşan Ertürk, “Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı ile TMSF’nin haklılığının bir kez daha tescillendi. Bu beklediğimiz bir karardı, hak yerini buldu” diye konuştu.

Demireller’in bugüne kadar TMSF ile masaya oturmaktan ısrarla kaçındığını ve sistemi zorlamaya çalıştığını kaydeden Ertürk, şunları söyledi:

“Umarım bundan sonra olaya daha soğukkanlı bir şekilde yaklaşırlar. Şimdiye kadar sergiledikleri yaklaşım garip. Biz bugüne kadar Uzan dahil bütün borçlularla defalarca görüşme yaptık, masaya oturduk, karşılıklı müzakerelerde bulunduk. Ama bu grup, bugüne kadar ısrarla bundan kaçındı. Bunu, TMSF dışında bir çözüm arama çabalarına bağlıyorum. Ama artık buradan bir sonuç alınamadığı göründü. Hukuk düzeni burada bizi haklı gördü. Haksız gördüğü, işlemi iptal ettiği durumlarda da biz hukukun aldığı kararlara uyduk.”

Haklarını kendilerinden daha iyi koruyoruz

* TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Demirel Grubu’nun şirketlerin yönetimi ile ilgili iddialarının haklı olmadığının ortaya çıktığını, burada bir zararın söz konusu olmadığını belirtti. Ertürk, “Fon’un bu şirketleri kendilerinden bile daha iyi yönettiğini, halka açık bir şirket olan Göltaş’ta gerek Demirel Ailesi gerekse çok sayıdaki küçük yatırımcı gördü. Herkesin hakkını en iyi şekilde koruyoruz” dedi. Demirel Ailesi’nin bundan sonra konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürme kararı aldığına işaret eden Ertürk, “Onun da doğru olmadığını, usule uygun olmayan bir karar olduğunu düşünüyoruz. Ancak her şeye rağmen yüksek mahkemenin vereceği karar bizim için çok aydınlatıcı olacaktır” diye konuştu.

Vatan



Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,648 µs