En Sıcak Konular

3 bin köy yolu ulaşıma kapandı

0 0 0000 00:00 tsi
Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, ulaşımda aksamalara neden oluyor. Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde yaklaşık 3 bin köy yolu ulaşıma kapandı.

Sakarya'da kar yağışı nedeniyle TEM oto yolunda gece meydana gelen kazalar sonucu ulaşım zaman zaman aksadı. Bugün yapılacak olan orta öğretim kurumları seviye tespit sınavı (OKS) nedeniyle okullar tatil edildi. Öte yandan, kara yolları ekipleri şehirler arası yolları açık tutabilmek için tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle merkez ilçede 3, Akyazı 11, Geyve 36, Hendek 18, Karasu 1, Kocaali 10, Sapanca 4, Pamukova 7 ve Taraklı 5 olmak üzere 95 köy yolu ulaşıma kapandı.

SİİRT

Siirt'te, Siirt-Pervari, Siirt-Eruh, Siirt-Şirvan, Siirt-Baykan ve Siirt-Kurtalan, Diyarbakır-Hazro, Midyat-Gercüş ve Kulp-Muş kara yolları ile Siirt ve ilçelerine bağlı 280 köy ve 200 mezra yolu, Mardin'nin Derik ilçesine bağlı 54 köy yolu, Ömerli ilçesinde de 42 köy yolu ulaşıma kapandı.

VAN

Van Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü Karla Mücadele Biriminden alınan bilgiye göre, dün geceden bu yana etkili olan ve halen devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 413 köy yolu kapandı. Ekiplerin, köy yollarında kar temizleme çalışmalarına başladığı bildirildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Tatvan kara yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını, Hakkari-Yüksekova, Van-Erciş karayolunda ise kar ve tipi nedeniyle geçişlerin zorlukla yapıldığını belirttiler. Van Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının gün boyunca etkisini sürdüreceğini söylediler. Yetkililer, kar yağışının yarın da aralıklarla devam edeceğini, kar kalınlığının kent merkezinde 15, yüksek kesimlerde 30 santimetreye ulaştığını kaydettiler.

AĞRI

Ağrı'da iki günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle 508 köy yolunun kapandığı bildirildi. Ağrı Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kar kalınlığının kent merkezinde 30 santimetreteye ulaştığını, kar yağışının gün boyunca devam edeceğini, hava sıcaklığının -8 derece olarak ölçüldüğünü belirttiler.

Belediye karla mücadele ekiplerinin cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

HAKKARİ

Hakkari'de, kar yağışı nedeniyle 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları 114. Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Hakkari- Şırnak kar ayolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanırken, yolda kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Kar kalınlığı kent merkezinde 35 santimetreye ulaştı, gece en düşük sıcaklık ise eksi 8 derece olarak ölçüldü.

BOLU

Bolu merkeze ve ilçelere bağlı 188 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kar yağışı nedeniyle Bolu'nun Mengen İlçesinde 3 köyün elektriği kesildi. Onarım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de, dün gece sıfırın altında 3 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları, kenti ikiye bölen Sarıçay'ın bazı kısımlarının buz tutmasına neden oldu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının il genelinde yarından itibaren artmaya başlayacağını, kentte Kurban Bayramı'nın 3'üncü ve 4'üncü gününde yağmur beklendiğini bildirdiler.

ORTA KARADENİZ

Samsun, Ordu, Sinop ve Amasya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 1199 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölgede etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, çok sayıda köy yolunun da kapanmasına neden oldu.

Halen Samsun'da 317, Ordu'da 464, Sinop'ta 400 ve Amasya'da 18 köyle ulaşım sağlanamıyor. Yetkililer, bölgede kar yağışının yer yer etkisini sürdürdüğünü belirterek, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun çaba gösterildiğini bildirdiler.

Bu arada, olumsuz hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızalarının giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de dün başlayan kar yağışı bazı ilçelerde yaşamı olumsuz etkiliyor. Balıkesir'in Sındırgı, Kepsut ve Dursunbey ilçelerinde elektrik tellerinin kopması ve arızalar nedeniyle 29 köye elektrik verilemiyor. Kar yağışının aralıklarla sürdüğü Balıkesir'de, kara yollarında herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Balıkesir Valiliği Kriz Merkezinin 24 saat görev başında olduğu, Orman Bölge ve DSİ 25. Bölge müdürlüklerinin araçlarının da Kriz Merkezine tahsis edildiği bildirildi.

BURSA

Bursa'da da dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri ana arterlerde sorun yaşanmaması için önlem aldı.

Özellikle gece yarısından itibaren buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmaları yapan ekiplerin, yolların kapanma olasılığına karşı 24 saat süreyle görev yaptıkları belirtildi.

Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci, Bursa'yı İstanbul, İzmir, Ankara ve Yalova'ya bağlayan yollarda bir sıkıntı bulunmadığını belirterek, “Biz 4 bin 618 kilometre yolda, 20 merkezde 50 ekibimizle karla mücadeleye hazırız. 78 çok amaçlı kamyon, 28 greyder, 20 yükleyici, 4 dozer, 61 kar küreme bıçağı, 23 otomatik tuz serici, 11 kar rotatifi ve 210 personelimiz 24 saat göreve hazır olarak bekletiliyor” dedi.

YALOVA

Yalova'da, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanma olasılığı bulunan Altınova ve Armutlu ilçeleri ile Yalova-Bursa kara yolunun Süpürgelik mevkisinde kara yolları ekipleri hazır bekletiliyor.

ULUDAĞ'DAN KAR KALINLIĞI 32 SANTİMETREYE ULAŞTI

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 32 santimetreye ulaştı. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, “Beyaz Cennet”te kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Kar kalınlığı 32 santimetreye ulaşırken, kar yağışının yarın sona ermesi bekleniyor. Hava sıcaklığının eksi 12 derece olarak ölçüldüğü Uludağ'da, görüş mesafesinin zaman zaman 100 metreye kadar düştüğü, bu nedenle sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Kar yağışı nedeniyle Eruh ilçesi ve bağlı köylerde okullar bir gün, Şirvan ilçesinde de iki gün tatil edildi. Mardin'in Ömerli ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. Mardin'nin Derik ilçesine bağlı Pirinçli, Derinsu ve Göktaş köylerinde ise okulların 3 gün tatil edildiği bildirildi.

Van'da, taşımalı eğitim kapsamındaki 87 okulda eğitime bir gün ara verildi. Bu arada Gevaş, Bahçesaray, Çaldıran ve Erciş ilçelerinde de okullar bir gün tatil edildi.

Kar yağışı nedeniyle Samsun'un Ayvacık ilçesindeki tüm okullar, Alaçam ilçesinde de yüksek kesimlerdeki 65 köy okulunda bugün eğitime ara verildi.

Ordu'da da il genelinde eğitime 1 gün ara verilirken, Kabadüz ilçesinde ise okullar yarın da tatil edilecek.


Hürriyet



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,853 µs